Αγαπητοί συνάδελφοι,
Από Δευτέρα 20-07-2015 στον συντελεστή ΦΠΑ 13% υπάγεται κάθε τύπος ψωμιού απλού (λευκό, μαύρο, πολύσπορο, χωριάτικο, προζύμι, καλαμποκιού, κουλούρια ψωμιού απλά χωρίς γέμιση, ψωμάκια, αρτίδια, σαντουιτσάκια-χωρίς γέμιση-) ενώ στο 23% μετατάσσονται όλα τα παρασκευάσματα που έχουν ως βάση τα δημητριακά , τα άμυλα, το αλεύρι και το γάλα, ψωμιά με γέμιση και καρυκεύματα, π.χ. σταφιδόψωμα, ελιόψωμα, τυρόψωμα, λαδόψωμα, με παπαρουνόσπορο κλπ.
Αναλυτικά περιγράφονται οι τύποι ψωμιού και ο συντελεστής ΦΠΑ που κατατάσσονται αυτοί:
Ψωμί απλό κάθε τύπου (λευκό, μαύρο, πολύσπορο, χωριάτικο, προζύμι, καλαμποκιού κλπ), χωρίς καρυκεύματα, μη παραγεμισμένο 11 αλλιώς επεξεργασμένο. Συμπεριλαμβάνεται το ψωμί που κόβεται σε φέτες και συσκευάζεται από φούρνους (δηλ. μη τυποποιημένο) χωρίς περαιτέρω επεξεργασία (Δ.Κ. ΕΧ 1905): 13% (πχ τύπου τοστ)
Ψωμί σε φέτες (πχ τύπου τοστ) τυποποιημένο- επεξεργασμένο, κάθε τύπου (Δ.Κ. ΕΧ 1905) :23%
Ψωμιά με γέμιση και καρυκεύματα, π.χ. σταφιδόψωμα, ελιόψωμα, τυρόψωμα, λαδόψωμα, με παπαρουνόσπορο, κλπ (ΕΧ 1905): 23%
Όστιες και άζυμο ψωμί (Δ.Κ. ΕΧ 1905): 23%
Κουλούρια ψωμιού απλά, χωρίς γέμιση ή καρυκεύματα ή άλλη επεξεργασία (ΕΧ 1905): 13°/ι,
Κουλούρια ψωμιού με τυρί, με σταφίδες κλπ (Δ.Κ. EXl 905):23%
Ψωμί φρυγανισμένο (φρυγανιές κάθε τύπου) (Δ.Κ. ΕΧ 1905):23%
Γκοφρέτες, κέικ, μπισκότα, κράκερς, πατατάκια, γαριδάκια και κάθε τύπου παρόμοια προϊόντα (Δ.Κ. ΕΧ 1905): 23%
Τυρόπιτες, σπανακόπιτες, πίτες, πίτσες και παρόμοια (Δ.Κ. ΕΧ 1905): 23%
Ζύμες (Δ.Κ. 2102): 23%
Μπάρες δημητριακών κάθε τύπου (Δ.Κ. ΕΧ 1904) :23 °/ιι
Ροφήματα:23% εκτός του νερού χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, μη αρωματισμένο, μη αεριούχο (Δ.Κ. ΕΧ 2201) που υπάγεται στο 13%.

Κατεβάστε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΠΑ

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged