Αρωγή των εταιρειών- συνεργατών των αρτοποιών στις επιχειρήσεις- αρτοποιεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Νοέ 3, 2023 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03-11-2023

Οι  πλημμύρες που έπληξαν  τον Σεπτέμβριο την περιοχή της Θεσσαλίας πέραν των εν γένει προβλημάτων που δημιούργησαν στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν, επέφεραν σχεδόν ολική καταστροφή σε αρτοποιεία- επιχειρήσεις των συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα όχι απλά να υπολειτουργούν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αρκετές ημέρες μετά την καταστροφή, να μην λειτουργούν καθόλου.

Η διοικητική επιτροπή της Ομοσπονδίας μας από τις πρώτες ημέρες ήρθε σε επαφή με τους προέδρους των τοπικών σωματείων και πραγματοποίησε επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές, σε μια προσπάθεια καταγραφής της καταστροφής αλλά και των αναγκών κατά περίπτωση ούτως ώστε να μπορέσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να βοηθήσουμε για την επαναλειτουργία τους.

Προσβλέποντας στην πολυετή συνεργασία που έχουν όλοι οι αρτοποιοί της χώρας μας με εταιρείες μηχανημάτων, Α’ υλών, αλευροβιομηχανίες κλπ, αποστείλαμε επιστολή/ αίτημα προς όλους τους συνεργάτες μας ούτως ώστε ανάλογα με τις ανάγκες κατά περίπτωση, να ενισχυθούν οι συνάδελφοι που επλήγησαν για  να επαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Στόχος του αιτήματός μας προς τις εταιρείες ήταν να διατεθούν από τις εταιρείες που θα ανταποκριθούν προϊόντα, Α’ ύλες ή και ενδεχομένως μηχανήματα δωρεάν ούτως ώστε να μπορέσουν αυτοί οι συνάδελφοί μας να ξανασταθούν στα πόδια τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά αλλά και  εκ μέρους όλων των αρτοποιών όλους τους συνεργάτες που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη αυτή, οι οποίοι έμπρακτα επέδειξαν την συμπαράσταση και  αλληλεγγύη τους στον κλάδο της αρτοποιίας εν γένει αλλά και ειδικότερα στους πληγέντες από την κακοκαιρία συναδέλφους μας.

Πιο συγκεκριμένα θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τις κατασκευαστικές εταιρείες του κου Στεφάνου- Clivanexport ΕΠΕ, του κου Σκάρου- Skaros group,του κου Κωνσταντινίδη- Artel, τις εταιρείες εξοπλισμού: Αντωνόπουλος Δ. ΑΒΕΕ και Differ- Χατζηαϊβάζογλου καθώς και τις αλευροβιομηχανίες : Μύλοι Λούλη, Μύλοι Κεπενού , κυλινδρόμυλοι Ι. Κάτσαρη, Μύλοι Θράκης- Ι. Ουζουνόπουλος , Μύλοι Παπαφίλη, Κυλινδρόμυλοι Πίνδου- Αφοί Βούζα  και τις εταιρείες Lessaffre Ελλας και Χωριάτικη Ζύμη.

Επιπλέον, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κύριο Προκόπη Τσουκαλά και τον Ταμία της Ομοσπονδίας μας κο Αχιλλέα Κωτούζα για την προσφορά τους σε είδη εξοπλισμού όπως αρτοθήκες, πάγκους και ψυγεία, παροχές οι οποίες εξόπλισαν πλήρως δύο αρτοποιεία.

Για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Μούσιος                                                                     Κώστας Κεβρεκίδης

Τελευταίες αναρτήσεις   ―