Δελτίο Τύπου- Τηλεδιάσκεψη ΟΑΕ με CEBP ( Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αρτοποιών)

Απρ 23, 2021 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αθήνα, 23.04.2021

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Προέδρου της CEBP Gunther Koerferr , του Γεν. Γραμματέα  Jose Maria Del Vallado, της γραμματέως Veronika Fresen και της συνεργάτιδας της CEBP για Ευρωπαϊκά θέματα Sabrina Stief , του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μιχάλη Μούσιου και της Νομ. Συμβούλου Νικολέτας Σιμοπούλου.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν κυρίως να συζητηθούν τα θέματα του κλάδου  κατ’ αρχήν σε Εθνικό επίπεδο και ακολούθως σε Ευρωπαϊκό.   Γι αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος της ΟΑΕ έκανε μία περιληπτική παρουσίαση του κλάδου της αρτοποιίας, όσον αφορά στα μέλη της, στο πως αντιμετωπίστηκε η περίοδος της πανδημίας καθώς και στην αρτοποιητική νομοθεσία.

‘Eνα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τα μέλη της , η αποτελεσματικότητα των δράσεων της και οι δυνατότητες που έχουμε ούτως ώστε να έχουμε «φωνή» ενώπιον των Ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Παράλληλα, έγιναν κάποιες προτάσεις ούτως ώστε τα μέλη- χώρες της CEBP να έχουν και μεταξύ τους επικοινωνία, διότι πολλά από τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, είναι κοινά.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι δυνατότητες προσέγγισης των Ευρωβουλευτών προκειμένου να δίδεται η δυνατότητα επιχειρηματολογίας πριν από την ψήφιση θεμάτων που αφορούν στον κλάδο μας.

Επίσης, έγινε αναφορά στην επισήμανση των προϊόντων μας – υπόμνημα σχετικό έχει αποστείλει η Ομοσπονδία μας προς τους Ευρωβουλευτές-,καθώς και επιμέρους θέματα που επίκεινται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ευχή όλων τέλος, ήταν να ξεπεραστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η Πανδημία και να επανέλθει η ζωή και οι δραστηριότητές μας στην κανονικότητα.

Από  την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

 

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―