Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος για επιδοτήσεις στην ενέργεια.

Μαρ 18, 2022 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αθήνα, 18.03.2022

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ «ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Σύμφωνα με  τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης και κατ΄ επέκτασιν της ακρίβειας, θα θέλαμε να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας ως κλάδος, διότι η Κυβέρνηση κατόπιν επαφών και συναντήσεων με την διοικητική επιτροπή της Ομοσπονδίας μας, δέχτηκε τα αιτήματα του κλάδου τα οποία εκφράστηκαν και διά υπομνήματος και δια ζώσης.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος μετά από συναντήσεις που είχε με αρμόδιους υπουργούς  και ιδιαίτερα  με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κο Κων/νο Σκρέκα, εξέφρασε το αίτημα του κλάδου για διπλασιασμό της κρατικής επιδότησης.

Ως προς τα ανωτέρω σας ενημερώνουμε ότι: Για όλες τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις η κρατική επιδότηση στο ρεύμα, διπλασιάζεται και από 65 Ε η μεγαβατώρα (1000 kw), θα επιδοτείται εφεξής με 135 Ε. Ειδικά δε για τα αρτοποιεία, η επιχορήγηση ανά μεγαβατώρα θα είναι πλέον 100 Ευρώ, ενώ θα επιδοτηθούν  230 Ε ανά μεγαβατώρα, αναδρομικά για τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 80 % της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Παρόμοια επιδότηση εξαγγέλθηκε  και για τους λογαριασμούς  Φυσικού Αερίου σε όλους τους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές ανεξαρτήτως μεγέθους, τζίρου και αριθμού εργαζομένων, ανερχόμενη σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Στην δύσκολη αυτή συγκυρία που αντιμετωπίζει η Ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση και ιδιαίτερα τα μικρά βιοτεχνικά αρτοποιεία που εκπροσωπούμε, κρίνουμε ότι θα δοθεί μία ανάσα στα ήδη μεγάλα κόστη και υποχρεώσεις  που καλούνται να καλύψουν.

Εκ της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

Τελευταίες αναρτήσεις   ―