ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΑΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

Ιαν 19, 2021 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αθήνα,18.01.2021

Αρ. Πρωτ:4501

Προς: Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κον Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν: Γεν. Γραμ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή  κον Παναγιώτη Σταμπουλίδη

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β 89/16.01.2021) η υπ.΄ Αριθ. Απόφαση  Δ1α/ΓΠ.οικ. 3060 :            Σύμφωνα με την ΚΥΑ και στο σημείο 22 : Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κ.λ.π), πέραν των γενικών μέτρων, ορίζεται:… « Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 έως τις 20.00, καθώς και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων….»…

Με την παρούσα, θα θέλαμε να λάβετε υπόψιν σας το γεγονός ότι το ωράριο των αρτοποιείων και των ζαχαροπλαστείων, διαφέρει από τα εν γένει καταστήματα τροφίμων. Η επισκεψιμότητα ξεκινάει πολλές φορές πριν από τις 06.00 (διάθεση πρωινού για τους εργαζομένους), ενώ υπάρχει και επισκεψιμότητα μετά τις 20.00, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι σε αυτά, προμηθεύονται το καθημερινό ψωμί τους.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την τροποποίηση του εν λόγω εδαφίου (σχετικά με το ωράριο έναρξης και λήξης), ούτως ώστε τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία να μην εμπίπτουν στο γενικό πλαίσιο του ωραρίου, και να διευρυνθεί μέχρι τις 21.00 μ.μ. προκειμένου να είναι εφικτό και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα λιανικού εμπορίου να μπορούν να ψωνίσουν από τον φούρνο της γειτονιάς.

Είμαστε στην διάθεσή σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Μούσιος                                                                          Κώστας Κεβρεκίδης

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―