Αίτημα ΟΑΕ για υπαγωγή των αρτοποιείων στους ΚΑΔ που εντάσσονται στα οικονομικά μέτρα

Μαρ 21, 2020 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις, KΟΡΩΝΟΪΟΣ 2019-NCOV

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ευθύς αμέσως μόλις δόθηκαν στην δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομικών οι ΚΑΔ οι οποίοι εντάσσονται στα οικονομικά μέτρα, αποστείλαμε εμπεριστατωμένο υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς με αίτημα να υπαχθούν και οι επιχειρήσεις μας στις ρυθμίσεις του κράτους.

Κρίναμε σκόπιμο να αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία ώστε να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης των συναδέλφων μας.

Είμαστε κι εμείς άνθρωποι οι οποίοι διατρέχουμε τον ίδιο κίνδυνο με τους συμπολίτες μας , ενώ ταυτόχρονα έχουμε τις ίδιες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους μας.

Βλέποντας λοιπόν ότι, ενώ ούτε μία εβδομάδα δεν συμπληρώθηκε από την πρωτόγνωρη κατάσταση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και ουσιαστικής παύσης των εν γένει επαγγελματικών δραστηριοτήτων λόγω της διάδοσης του κορωνοιού, η παραγωγή μας και κατ’ επέκταση ο τζίρος στα καταστήματά μας έχει μειωθεί.

Πιο συγκεκριμένα: Το αρτοποιείο ανήκει στην μεταποίηση. Και ανεξάρτητα από την παραγωγή και την λιανική διάθεση προϊόντων αρτοποιίας ήδη αντιμετωπίζουμε σημαντική μείωση παραγωγής και κατ’ επέκταση τζίρου της τάξης του 70%.

Ως εκ τούτου, ζητήσαμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενταχθούν τα αρτοποιεία στους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που θα τύχουν των μέτρων στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανέστατα υπολειτουργούν και πλήττονται από τις συνέπειες της εξάπλωσης της πανδημίας.

Από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΕ

Τελευταίες αναρτήσεις   ―