Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο εξαπάτησης αρτοποιών σε όλη τη χώρα.

Δεκ 10, 2020 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10.12.2020

 

Σοβαρές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο εξαπάτησης αρτοποιών σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα «απατεώνων» τηλεφωνούν σε αρτοποιούς, χρησιμοποιώντας πραγματικό όνομα (είτε δημάρχου, είτε αντιδημάρχου, είτε γνωστής- πραγματικής εταιρίας, είτε οποιουδήποτε άλλου γνωστού ονόματος στην τοπική κοινωνία), με το πρόσχημα ότι θέλουν να κάνουν  παραγγελία ψωμιού και άλλων ειδών αρτοποιίας για δωρεά  , ακόμα και για τα σχολεία που θα ανοίξουν το νέο έτος. Στην συνέχεια, ζητούν τον λογαριασμό του αρτοποιού όπου του υπόσχονται πως θα  κάνουν κατάθεση το συμφωνηθέν ποσό.

Ακολούθως, για να αποδείξουν την κατάθεσή τους, προσκομίζουν στον αρτοποιό πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης, ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, με ποσό δεκαπλάσιο από το συμφωνηθέν (δηλ. αντί για 700 Ευρώ, 7.000 Ευρώ). Χρησιμοποιώντας το «δήθεν» λάθος τους, του ζητούν να επιστρέψει το ποσό – το οποίο αναγράφεται στο ψευδές παραστατικό κατάθεσης, σε λογαριασμό τους, εκλιπαρώντας τον να γίνει άμεσα για να μην «εκτεθούν» σε άλλους προμηθευτές και συνεργάτες τους.

Το φαινόμενο αυτό έχει ήδη εντοπιστεί στα Τρίκαλα, στην Πάρο, στην Μύκονο, στην Εύβοια και στη Λάρισα.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους αρτοποιούς!!!! Σε περίπτωση που λάβετε τέτοιο τηλεφώνημα για παραγγελία ψωμιού και άλλων ειδών, καλέστε άμεσα στο άτομο του οποίου χρησιμοποίησαν το όνομα αφού βρείτε το σωστό τηλέφωνο επικοινωνίας (π.χ. στο Δήμαρχο αν αφορά παραγγελία για το Δήμο, ή αντιδήμαρχο) ούτως ώστε να αποσαφηνίσετε την παραγγελία. Σε αρνητική απάντηση που θα λάβετε, ευθύς αμέσως να επικοινωνήσετε με την αστυνομία και να ενημερώσετε το τοπικό σωματείο.

Το πιο σημαντικό: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, δεν κοινοποιούμε λογαριασμούς σε τρίτους και ΠΑΝΤΑ ελέγχουμε τις κινήσεις- συναλλαγές  της επιχείρησής μας μέσω της συνεργαζόμενης τράπεζας.

Για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Μούσιος                                                                          Κώστας Κεβρεκίδης

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―