Τρανς Λιπαρά & Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2019/649 – Υποχρεώσεις Αρτοζαχαροπλαστείου

Απρ 16, 2021 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αθήνα, 16.04.2021

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων μας αναφορικά με τις υποχρεώσεις των αρτοποιών σχετικά με τα Trans λιπαρά, σας επισυνάπτουμε με την παρούσα και μία νέα εισήγηση η οποία περιγράφει επακριβώς τις υποχρεώσεις αυτές.

Προκύπτει λοιπόν ότι η μοναδική υποχρέωση των αρτοποιών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, είναι να έρθουν σε επικοινωνία με τους προμηθευτές τους ούτως ώστε να γίνεται ο έλεγχος των τεχνικών προδιαγραφών για την ποσότητα των trans λιπαρών ανά 100 γρ. λίπους.

Επιπλέον, να  απαιτούν από τους προμηθευτές τις τεχνικές προδιαγραφές του προϊόντος και να αναφέρεται ΡΗΤΩΣ σε αυτές, ότι τα trans λιπαρά δεν υπερβαίνουν τα 2 γρ. ανά 100 γρ. λίπους.

 ΣΗΜ: Τα trans λιπαρά ονομάζονται και ως trans fatty acids  ή με συντομογραφία TFA.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω για την συμβολή δύο εξαιρετικών επιστημόνων στην αποσαφήνιση των trans λιπαρών: Τον φίλο της τάξης κο Θεοφάνη Γεωργόπουλο- Λέκτορα Εφαρμογών στο τμ. Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και ένα δικό μας φουρναρόπαιδο, τον Τηλιγάδη Παναγιώτη, τεχνολόγο τροφίμων, των οποίων οι εξαιρετικές εισηγήσεις και αναλύσεις στα trans λιπαρά μας βοηθούν vα κατανοήσουμε και το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και τις υποχρεώσεις μας.

Για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Μούσιος

Τρανς λιπαρά & Υποχρεώσεις Αρτοζαχαροπλαστείου

Τελευταίες αναρτήσεις   ―