Ανακοίνωση για αλλεργιογόνα

Ιαν 15, 2015 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Απεστάλη στην Ομοσπονδία μας έγγραφο από το ΕΦΕΤ με θέμα: «Εγκύκλιος για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την παρουσία ουσιών ή προϊόντων που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες σε μη προσυσκευασμένα τρόφJμα-α.44- του Κανονισμού ΕΕ αρ. 1169/2011 »

Προκειμένου να εναρμονισθούμε με τον Κανονισμό 1169/2011 της Ε.Ε. θα πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες :
1)Στο κατάστημα θα πρέπει να υπάρχει ειδική ταμπέλα (μεγέθους Α4)
σε εμφανές σημείο που θα ενημερώνει τους καταναλωτές ότι έχουμε την γνώση να τους πληροφορήσουμε για το ποια προϊόντα περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα, θα πρέπει σε κάθε στιγμή που το κατάστημα λειτουργεί να υπάρχει τουλάχιστον ένα υπεύθυνο ενημερωμένο άτομο το οποίο θα είναι σε θέση να ενημερώσει τον καταναλωτή για τα συστατικά αυτά. Το όνομά του θα πρέπει να είναι γραμμένο ακριβώς κάτω από την ταμπέλα που περιγράψαμε παραπάνω.
2)Να υπάρχει σε διαθεσιμότητα, εφόσον ζητηθεί, το έντυπο που αφορά
την ενημέρωση του καταναλωτή (έντυπο Ι πληροφορίες προς
καταναλωτές/συνταγή ανά κωδικό προϊόντος)
Ο πίνακας της ανάλυσης των αλλεργιογόνων συστατικών που υπάρχει στην κοινοτική οδηγία 1169/2011 θα πρέπει να αναπτυχθεί και να συμπληρωθεί (είτε έντυπα είτε ηλεκτρονικά) και να υπάρχει σε έναν φάκελο ο οποίος θα είναι ο οδηγός προκειμένου να απαντάμε υπεύθυνα και σωστά σε κάθε ερώτηση καταναλωτή ή ελεγκτού για τις αλλεργιογόνες ουσίες.
Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν τα μέλη σας για την τήρηση όλων
των ανωτέρω.
Σας υπενθυμίζουμε πως η τήρηση της νομοθεσίας είναι υποχρεωτική και όλες οι οδηγίες που σας παρέχονται από την Ομοσπονδία είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Κατεβάστε την ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

Τελευταίες αναρτήσεις   ―