Ανακοίνωση για απαγόρευση κυκλοφορίας

Μαρ 22, 2020 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις, KΟΡΩΝΟΪΟΣ 2019-NCOV

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη. Σύμφωνα με όσα ελέχθησαν, επιτρέπονται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση των αναγκών που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

Ως εκ τούτου, από το βράδυ θα είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα forma.gov.gr, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι αναλυτικές οδηγίες και θα περιλαμβάνονται 2 τύποι εγγράφων.

Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α (Βεβαίωση Κυκλοφορίας), αφορά στις μετακινήσεις των εργαζόμενων.

Συνεπώς πρέπει να την υπογράψετε για κάθε εργαζόμενο ο οποίος με προσωπική του ευθύνη θα την έχει μαζί του για να την προσκομίζει εφ’όσον ζητηθεί.

Το έγγραφο αυτό συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε φούρνο,σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β (Βεβαίωση Μετακίνησης) με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

Οι επιχειρήσεις τροφοδοσίας, δηλ. αρτοποιεία, Σούπερ Μάρκετ, κλπ, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε να επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.oae.gr, διότι θα αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας μας.

Από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Τελευταίες αναρτήσεις   ―