Δελτίο Τύπου – UEAPME και Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νοέ 15, 2011 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αθήνα 14-11-2011

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011 συνεδρίασε η επιτροπή τροφίμων της UEAPME (Σύνδεσμος Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ευρώπης) στις Βρυξέλλες, με την συμμετοχή του Προέδρου της ΟΑΕ όπου αποτελεί μέλος.

Στη συνεδρίαση ήταν προσκεκλημένοι η κα Carmen Garau, μέλος της DG SANCO, (επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) αναλύοντας το θέμα: Η προσέγγιση της Ευρωπαϊκής επιτροπής στον φόρο τροφίμων.

Την ίδια ημέρα κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αρμόδια επιτροπή της κομισιόν για το θέμα bake off (αιτιολογημένη γνώμη).

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία απάντησε σε όλα τα θέματα της αιτιολογημένης γνώμης, αναφέρθηκε στις θέσεις εργασίας της Βιοτεχνικής αρτοποιίας, προτείνοντας ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή στο θέμα του bake off.

Με την δέσμευση και από τις δύο πλευρές να συζητηθούν εκ νέου οι συνθήκες που αναφέρθηκαν, η συνάντηση έλαβε τέλος με την υπόσχεση για περαιτέρω συνεργασία, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο καταδίκης της Ελλάδας στο ΔΕΚ.

Κατεβάστε το δελτίο τύπου:

Δελτίο Τύπου – UEAPME και Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τελευταίες αναρτήσεις   ―

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ

Στο χωριό Μεταμόρφωση Καρδίτσας, το οποίο χωριό έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και είναι ακόμα μέσα στις λάσπες, συναντήθηκαν ο πρόεδρος της ΟΑΕ και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ, κος Μιχάλης Μούσιος και ο Ταμίας, κος Αχιλλέας Κωτούζας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Παλαμά Καρδίτσας μαζί με την εταιρεία ΖΥΜΕΣ ΛΕΣΑΦΡ

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ, κος Μιχάλης Μούσιος και ο Ταμίας, κος Αχιλλέας Κωτούζας, πραγματοποίησαν επίσκεψη σήμερα στο Παλαμά Καρδίτσας, όπου μαζί με την...

Διαβάστε Περισσότερα