Ελληνική Συμμετοχή στην «Γιορτή του ψωμιού» 2017 στο Παρίσι με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

Μάι 26, 2017 | Συνέδρια / Φεστιβάλ

ΘΕΜΑ: Ελληνική συμμετχή στην “Γιορτή του ψωμιού” 2017 στο Παρίσι

Πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι από 13 έως και 22 τρέχοντος μηνός η μεγάλη γιορτή της γαλλικής αρτοποιίας ‘Fote du Pain” την οποία εγκαινίασε η Δήμαρχος του Παρισίου.

Στην εφετινή εκδήλωση συμμετείχε για πρώτη φορά -στο πλαίσιο συμμετοχής 6 συνολικά ευρωπαϊκών χωρών- Ομάδα Ελλήνων Αρτοποιεών και Ζαχαροπλαστών, η οποία είχε προσκληθεί από την Γαλλική Ομοσπονδία Αρτοποιιών.

Το Σάββατο 20,5.2017 σι. Έλληνες αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες παρασκεύασαν επί τόπου καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ποικιλία αρτοσκευασμάτων με χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα, τα οποία παρουσίασαν και προσέφεραν στο κοινό, συναντώντας πολύ μεγάλη απήχηση. Η ελληνική συμμετοχή χαρακτηρίζονταν από ιδιαίτερη ενέργεια και συνεχή ρυθμό και κατόρθωσε να μεταδώσει ελληνικό εορταστικό παλμό, μέσω τόσο ενδυματολογικών διακριτικών στοιχείων και επιμέρους κερασμάτων όσο και μέσω της αμεσότητας στην επικοινωνία με τους πολυάριθμους επισκέπτες της εκδήλωσης.

Η ελληνική Εθνική ομάδα, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (Ο.Α.Ε.) και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος (Ο.Ε.Ζ.Ε,), αποτελούνταν από Σεφ Αρτοποιούς και Ζαχαροπλάστες της Μακεδονίας και της Κρήτης του τους κ.κ. Μαρίνη,Καλαϊτζάκη,Νικολαϊδη και Αζαλόγλου, υπό τον συντονισμό Τον Κ. Μ.Παπαδόπουλου, Α’ Αντιπρόεδρου της Ο.Ε.Ζ.Ε.

Τη εκδήλωση επισκέφθηκε η υπογράφουσα η οποία συνομίλησε. πέραν της ελληνικής αποστολής, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας Αρτοποιών ιc. Christian Vabret, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Επαγγελματοβιοτεχνών Παρισίου κ. Ρ. Βarillon και των Πρόεδρο του Συνδικάτου Εργοδοτών Αρτοποιών κ. D. Anract.

Η εφετινή πρόσκληση άλλον ευρωπαϊκών χωρών στην παραδοσιακή αυτή γαλλική γιορτή, είχε σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πρακτικών μεταξύ των επαγγελματιών τον χώρου και την έμβαση της συνεργασίας στον τομέα αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κατεβάστε το αρχείο:

Ελληνική Συμμετοχή στην «Γιορτή του ψωμιού» 2017 στο Παρίσι με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

Τελευταίες αναρτήσεις   ―