Ομιλία Προέδρου στο 30ο Συνέδριο

Οκτ 3, 2015 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις, Συνέδρια / Φεστιβάλ

Στέκομαι αυτή τη στιγμή γεμάτος ευθύνη απέναντί σας αλλά και γεμάτος ικανοποίηση γιατί σας βλέπω όλους εδώ, πιστούς στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, γεγονός που αποδεικνύει την έμπρακτη αγάπη σας για τον κλάδο που υπηρετούμε.

Ανατρέχοντας σε όλα όσα υποσχέθηκα πως θα πραγματοποιήσω στο προηγούμενο συνέδριο, πριν τρία χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, συνειδητοποιώ ότι η ΟΑΕ «έτρεξε».

Και έτρεξε όχι γιατί ήταν μόνο δική μου προσωπική επιδίωξη, αλλά γιατί έπαιρνα τα σαφή μηνύματα από τη βάση…με την καθημερινή μου επαφή με όλους τους αρτοποιούς, συνδικαλιστές ή μη, καθώς και από τους στενούς μου συνεργάτες που ήταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό μου. Όλοι εσείς λοιπόν μου δίνατε την ώθηση και τα ισχυρά κίνητρα ώστε να συνεχίσω…

Να συνεχίσω όταν αντιμετωπίσαμε όλοι την μη υπακοή στο Νόμο για την αρτοποιία, την απαξίωση των βιομηχάνων και ως προς το Νόμο και ως προς τις προσπάθειες των αρτοποιών, αλλά και την συνεχή μας επαφή με τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες ώστε να υπάρχει από κοινού μια συνισταμένη που θα έδινε ισχυρά επιχειρήματα έναντι των πολέμιών μας.

Το 29ο Συνέδριο μου κληροδότησε κάποιες εργασίες οι οποίες βρίσκονταν για πολλά χρόνια σε μία πρακτική εκκρεμότητα, εξαρτώμενη από ποικίλα πολιτικοοικονομικά δεδομένα τα οποία δεν άφηναν την αρτοποιία εν γένει να αναπνεύσει.

Εκλογές, ανακατατάξεις, αυξήσεις, και εκ νέου επαφές με την εκάστοτε κυβέρνηση ώστε να αποδεικνύουμε κάθε φορά εκ νέου το αυτονόητο.

Την επαγγελματική παγίωση μας σε μία κοινωνία που υποφέρει και αιμορραγεί οικονομικά.

Εκφράζω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και ξεκινώ, χωρίς να θέλω να σας κουράσω τον διοικητικό απολογισμό της Ομοσπονδίας μας την τριετία που μας πέρασε.

Τελευταίες αναρτήσεις   ―