Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

Μαρ 7, 2021 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

 

                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 07.03.2021

Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΑΕ  , με απαρτία των μελών.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ έκανε εκτενή αναφορά στο σεισμό της τελευταίας εβδομάδας και στις ζημιές που προκλήθηκαν .

Όλα τα μέλη  του ΔΣ εξέφρασαν την συμπάθεια τους στους πληγέντες αναφορικά με την σεισμική δράση που συνεχίζεται στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο. Αύριο, Δευτέρα 8 Μαρτίου ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ. Μιχάλης Μούσιος με τον Πρόεδρο της Συντεχνίας αρτοποιών Λάρισας κ. Αλέξη Γκούλιο θα μεταβούν στις πληγείσες περιοχές .

Στα πλαίσια της μετάβασής τους έχουν συγκεντρώσει για τους κατοίκους ψωμί και αρτοσκευάσματα  , ενώ παράλληλα έχει ήδη προγραμματισθεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους των περιοχών,  ώστε να ενημερωθούν ποιες είναι οι ανάγκες ανά περιοχή και με ποιόν τρόπο μπορούμε να συνεισφέρουμε , ώστε να γίνει στοχευμένη και αποτελεσματική συνδρομή από τους συναδέλφους, ανά περιοχή.

Μετά την συνάντηση με τους ανωτέρω, θα ακολουθήσει συνάντηση με τους συναδέλφους αρτοποιούς ανά περιοχή.

Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεμονωμένη βούληση για βοήθεια κι έχουν επικοινωνήσει πολλοί συνάδελφοι και εταιρίες με το σωματείο της Λάρισας. Γι αυτόν τον λόγο, το ΔΣ της ΟΑΕ εξουσιοδότησε  τον κ. Γκούλιο να συντονίσει την προσπάθεια ούτως ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η όλη ενέργεια.

Ως προς τούτο, το κιν. του κ. Γκούλιου είναι διαθέσιμο και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για αυτήν την δράση μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της Ομοσπονδίας μας ή με τη Συντεχνία αρτοποιών Λάρισας στο τηλ. 2410230614.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΟΑΕ εξέθεσε όλες τις δράσεις που έγιναν από την τελευταία Συνεδρίαση και όλα τα συμμετέχοντα μέλη αφού πήραν το λόγο εξέθεσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους. Εξέθεσαν επίσης και τα θέματα που αντιμετωπίζουν ανά περιοχή και σε σχέση με την δραστηριότητά τους αλλά και σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολούθως, έγινε εκτενέστατη συζήτηση για το νόμο 4758\2020 σχετικά με την περιστολή του λαθρεμπορίου ο οποίους ψηφίστηκε λαμβάνοντας υπόψη την παρέμβαση δια υπομνήματος της ΟΑΕ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΟΑΕ ενημέρωσε τα μέλη για την επικείμενη ανανέωση της Συλλογικής σύμβασης εργασίας «σχετικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας για τους εργαζομένους στα αρτοποιεία», την πορεία του προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ καθώς και το υπόμνημα που εστάλη στους Ευρωβουλευτές αναφορικά με την επικείμενη πρόταση αναθεώρησης του Κανονισμού (ΕΕ) αρ.1169\2011 σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές.

Οι αρχαιρεσίες των σωματείων και συνεπώς το 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΟΑΕ θα διεξαχθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες και γίνει η άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Όλα τα μέλη εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία της πανδημίας και σε προσωπικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο, κι ευχήθηκαν να ξεπεραστεί γρήγορα για όλη την ανθρωπότητα.

Ελπίδα και ευχή όλων είναι η επόμενη συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης .

Για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

 

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Μούσιος                                                                   Κώστας Κεβρεκίδης

 

 

 

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―