Επίσκεψη της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στις σεισμόπληκτες περιοχές

Μαρ 8, 2021 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με την στήριξη και συνεργασία της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας και της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας, θα παράγονται καθημερινά όσα κιλά ψωμί είναι απαραίτητα για την καθημερινή σίτιση των σεισμόπληκτων της περιοχής Τυρναβου.

Ο Πρόεδρος της Ο.Α.Ε, Μ.Μουσιος και ο Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Ν.Λαρισας, Α.Γκουλιος, με τον Γεν.Γραμματεα της Συντεχνίας, Γ.Ζαμπουρα βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή του Δαμασίου όπου έχουν στηθεί οι πρώτες σκηνές φιλοξενίας αλλά και ομάδων στήριξης των σεισμόπληκτων. Αφού διέθεσαν προς διανομή-με προτεραιότητα τα φιλοξενούμενα σε σκηνές παιδιά- 650 κιλά ψωμί και αρτοσκευασματα των οποίων την διανομή ανέλαβε το “Χαμόγελο του Παιδιού”, συναντήθηκαν ώστε να ρυθμιστεί η δυνατή καλύτερη κάλυψη των διατροφικών αναγκών των πληγέντων με φορείς και υπεύθυνους διαχείρισης των δομών φιλοξενίας:
-τον Δήμαρχο Τυρνάβου, Γ. Κοκκουρα
-τον Αντιδήμαρχο Κατσαρό Χριστόφορο
-τον π.Αντιπεριφερειαρχη, Αθ.Παιδη
-τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Πινακα Βασίλη
-Αρτοποιους της περιοχής Τυρναβου οι οποίοι ανέλαβαν και την παρασκευή των αρτοποιηματων που θα διατίθενται καθημερινά -για ένα μήνα τουλάχιστον.
“Είθε οι άνθρωποι να αποκατασταθούν σύντομα.. Το πρώτο δύσκολο διάστημα θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες τους, στις οικογένειες, στα παιδιά και σε όσους ανέλαβαν να τους στηρίξουν. Το ψωμί είναι μια βασική πρώτη ανάγκη και θα την παρέχουμε.. είναι το αυτονόητο και λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να απαλύνουμε τον φόβο τους για την επιβίωση και τις δυσκολίες προσαρμογής στις νέες συνθήκες που τους επιβλήθηκαν ανεπαντεχα και στις οποίες όλοι είμαστε εκτεθειμένοι και ανήμποροι να αντιμετωπίσουμε χωρίς την ανθρώπινη αλληλεγγύη και συμπάθεια” δήλωσαν μεταξύ άλλων ο Μ.Μουσιος και ο Α.Γκουλιος, ο πρόεδρος Αρτοποιών Ελλάδας και Λάρισας αντίστοιχα.

Τελευταίες αναρτήσεις   ―