ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

Σεπ 8, 2022 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αθήνα, 08.09.2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ακολούθως της υπ’ αριθμ. 45135/24.08.2022 επιστολής μας, αναφορικά με τις επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας για το μήνα Σεπτέμβριο στα αρτοποιεία εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Περιβάλλοντος: «Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh. Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα και οι αρτοποιοί με ισχύ παροχής μεγαλύτερη από 35 kVΑ δικαιούνται την κρατική επιδότηση  των 604 ευρώ/ MWh για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ως προς τα παραπάνω, εντοπίστηκε το φαινόμενο, αρκετοί πάροχοι να μην λαμβάνουν υπόψιν τους το ότι τα αρτοποιεία επιδοτούνται με 604 ευρώ/ MWh ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και με πρόσχημα ότι η επιχείρηση έχει ισχύ παροχής  μεγαλύτερη των  35 kVΑ, δεν αποδίδουν την κρατική επιδότηση  των 604 ευρώ/ MWh.

Αναφορικά με τα παραπάνω, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος του Σεπτεμβρίου,  ούτως ώστε να έχει επιδοτηθεί με ποσό 0,60 λεπτά η KWh (604 ευρώ  / ΜWh).

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το ποσό της επιδότησης για τον επόμενο μήνα.

Για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος                                                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Μούσιος                                                                                            Κώστας Κεβρεκίδης

Τελευταίες αναρτήσεις   ―