ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

Σεπ 8, 2022 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

 

Αθήνα, 08.09.2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ακολούθως της υπ’ αριθμ. 45135/24.08.2022 επιστολής μας, αναφορικά με τις επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας για το μήνα Σεπτέμβριο στα αρτοποιεία εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Περιβάλλοντος: «Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh. Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακόμα και οι αρτοποιοί με ισχύ παροχής μεγαλύτερη από 35 kVΑ δικαιούνται την κρατική επιδότηση  των 604 ευρώ/ MWh για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ως προς τα παραπάνω, εντοπίστηκε το φαινόμενο, αρκετοί πάροχοι να μην λαμβάνουν υπόψιν τους το ότι τα αρτοποιεία επιδοτούνται με 604 ευρώ/ MWh ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και με πρόσχημα ότι η επιχείρηση έχει ισχύ παροχής  μεγαλύτερη των  35 kVΑ, δεν αποδίδουν την κρατική επιδότηση  των 604 ευρώ/ MWh.

Αναφορικά με τα παραπάνω, θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος του Σεπτεμβρίου,  ούτως ώστε να έχει επιδοτηθεί με ποσό 0,60 λεπτά η KWh (604 ευρώ  / ΜWh).

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το ποσό της επιδότησης για τον επόμενο μήνα.

Για την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος                                                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχάλης Μούσιος                                                                                            Κώστας Κεβρεκίδης

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Η ΓΣΕΒΕΕ συνυπογράφει την απάντηση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Επαγγελματοβιοτεχνών Ελλάδος έναντι των προτάσεων της Ε.ΕΠ.Α.Ζ.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΓΣΕΒΕΕ συνυπογράφει την  απάντηση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Επαγγελματοβιοτεχνών...

Διαβάστε Περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.ΕΠ.Α.Ζ.

Αθήνα, 05-05-2023 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ...

Διαβάστε Περισσότερα

«Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης που παραλήφθηκε κατά το έτος 2022.

«Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης που παραλήφθηκε κατά το έτος...

Διαβάστε Περισσότερα