ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΑΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

Σεπ 15, 2022 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Αθήνα, 15.09.2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Διοικητική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και η Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κος Μιχάλης Μούσιος, αναφέρθηκε στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας καθώς και στην συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ψωμιού το επόμενο έτος. Πρόσφερε, μαζί με τα μέλη της ομάδας μας στον κο Πρωθυπουργό, να δοκιμάσει το «Ψωμί της Πινακωτής» και του δώρισαν μία ποδιά με το όνομά του και το σήμα του κλάδου μας: «Ελληνικός Παραδοσιακός Φούρνος- Εδώ ζυμώνεται, Εδώ Ψήνεται».

Στην συνέχεια, ο κος Μούσιος αναφέρθηκε στην εκχώρηση του όρου «αρτοποιείο», τον οποίο είχαν δικαίωμα να χρησιμοποιούν μόνο τα αρτοποιεία, τα οποία καθημερινά κάνουν όλη την διαδικασία παραγωγής ψωμιού  ΚΑΙ στα καταστήματα που προβαίνουν στην έψηση κατεψυγμένου ψωμιού, τονίζοντας ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση- μνημονιακή υποχρέωση είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί ο τζίρος των αρτοποιείων κατά 500 εκατομμύρια τον χρόνο, με αντίστοιχο κέρδος των Σούπερ Μάρκετ, εξαιτίας της παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, που βλέπουν την ταμπέλα  «Φούρνος», στις μονάδες αυτές.

Ο κος Πρωθυπουργός συνεχάρη και ευχαρίστησε την Εθνική Ομάδα αρτοποιίας για το δώρο που του προσέφεραν, τονίζοντας ότι η Ελληνική αρτοποιία έχει εξελιχθεί σημαντικά, ενώ όλο το διάστημα της κρίσης και της πανδημίας ήταν δίπλα στον αρτοποιό και θα εξακολουθήσει αφού οι επιδοτήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια θα συνεχιστούν, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα αρτοποιεία θα  λειτουργούν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες.

Απαντώντας σε αυτό, ο κος Μούσιος επεσήμανε πώς:.. «Παρά την κρατική επιδότηση στην ηλεκτρική ενέργεια, αυτή, παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα που δυσχεραίνει την λειτουργία των αρτοποιείων μας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης και ορισμένα να βάζουν λουκέτο »…

      Εκ της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―