ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το “ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ” και για την ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Οκτ 19, 2022 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 19.10.2022

Την Τρίτη 18.10.2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κου Άδωνι Γεωργιάδη και της Διοικητικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος. Στην προγραμματισμένη συνάντηση η οποία αφορούσε στο «καλάθι του νοικοκυριού», παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κος Μιχάλης Μούσιος, η Αντιπρόεδρος κα Ελισσάβετ Κουκουμέρια, ο Γενικός Γραμματέας κος Κώστας Κεβρεκίδης, ο ταμίας κος Παπαϊωάννου Ανδρέας και ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κος Θεόδωρος Σίνδρος.

Το αίτημα συνάντησης από την ΟΑΕ, πέραν των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, έγινε με αφορμή το «καλάθι του νοικοκυριού» και τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται σε αυτό. Ο κος Υπουργός έλαβε σοβαρά υπόψιν  την ένσταση της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος στο να μην μπει το ψωμί στο «καλάθι του νοικοκυριού» και αυτό διότι το ψωμί, στην κουλτούρα του Έλληνα καταναλωτή είναι συνυφασμένο με τον φούρνο της γειτονιάς.

Ακολούθως ο κος Υπουργός, αφού εξέθεσε με λεπτομέρεια τις προθέσεις του ούτως ώστε  να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός και να μην σημειωθούν ελλείψεις βασικών αγαθών,  διαβεβαίωσε την διοικητική επιτροπή ότι το καλάθι αυτό, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα, θα περιλαμβάνει μόνο το κατεψυγμένο ψωμί και στην λίστα των   προϊόντων που θα περιέχει, θα αναγράφεται ως ψωμί κατεψυγμένο.

Επιπλέον, η Διοικητική Επιτροπή σε επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κον Κωνσταντίνο Σκρέκα, αναφορικά με την επιδότηση της ενέργειας στα αρτοποιεία,  ο Υπουργός δήλωσε πως για τον μήνα Οκτώβριο, τα αρτοποιεία (με κύριο ΚΑΔ 10.71), ανεξαρτήτως KvA και για το σύνολο της κατανάλωσης, το ποσό επιδότησης θα ανέρχεται σε 0,398 λεπτά/Kw.

Εκ της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

Τελευταίες αναρτήσεις   ―