ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Οκτ 14, 2022 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΜΙΟΥ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Νερό, αλεύρι και μαγιά.. Τα τρία απλά υλικά για ένα μοναδικό προϊόν: Για το βασικότερο τρόφιμο της μεσογειακής μας διατροφής, το ψωμί.

Η 16η Οκτωβρίου έχει πια θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρτοποιών. Η  ημέρα αυτή συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα διατροφής, κάτι το οποίο δεν είναι τυχαίο, δεδομένου ότι το ψωμί έχει αρχαίες ρίζες και αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλές δίαιτες σε όλες τις χώρες.

Για όλους εμάς τους συναδέλφους αρτοποιούς, είναι μία σημαντική ημέρα καθώς μας δίνεται η αφορμή και η ευκαιρία να προβάλλουμε το ψωμί , που μας χορταίνει κάθε ώρα της ημέρας, από το πρωινό κουλούρι μέχρι το βραδινό γεύμα της οικογένειας, να γιορτάσουμε την ιστορία του και να ενθαρρύνουμε τους καταναλωτές να το απενοχοποιήσουν και να το εντάσσουν στο καθημερινό τους τραπέζι, καθώς, αποδεδειγμένα, προσδίδει όφελος στην υγεία μας.

Ας δώσουμε αυτήν την ημέρα όλες τις πληροφορίες στον καταναλωτή για την διατροφική αξία του ψωμιού, με αλεύρι και αγάπη να τιμήσουμε το ψωμί που τρέφει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες και να στολίσουμε τα μαγαζιά μας προβάλλοντας την αίγλη που αξίζει.. στο φρέσκο ψωμί από τον Φούρνο της γειτονιάς!!!

Χρόνια πολλά σε όλους τους συναδέλφους!!

Μιχάλης Μούσιος

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος

Τελευταίες αναρτήσεις   ―