Διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ που αφορά στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων σε Αρτοποιεία

Ιαν 18, 2019 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Επισυνάπτουμε την υπ’αριθμ. 10/2018 Διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ που αφορά στους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα Αρτοποιεία όλης της χώρας.

Σημειώνουμε ότι: Στις διατάξεις της απόφασης υπάγονται οι εργαζόμενοι των ειδικοτήτων που αναφέρονται ακολούθως, υπό τον ρητό όρο και την προϋπόθεση που αφορούν στο αντικείμενο των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Στην ρύθμιση υπάγεται το προσωπικό των αρτοποιείων, μόνο στα καταστήματα των οποίων λειτουργεί τμήμα κουζίνας, καφετέριας, πιτσαρίας, εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής και λοιπών ή συναφών τοιούτων και ειδικότερα του ψήστη κουζίνας, του τεχνίτη πιτσαρίας, του τεχνίτη ζαχαροπλαστικής και του βοηθού, του μπουφετζή και του σερβιτόρου. Όσα καταστήματα δεν διατηρούν τα άνω επιμέρους, επιπλέον τμήματα, δεν υπάγονται στην παρούσα.

Ως εκ τούτου τα αρτοποιεία στα οποία λειτουργούν τα παραπάνω τμήματα, θα πρέπει να προβούν σε σύμβαση με τους εργαζομένους τους σύμφωνα με τους όρους της επισυναπτόμενης Διαιτητικής Απόφασης, που αφορούν στους βασικούς μισθούς, στα επιδόματα και στις διάφορες διατάξεις.

Κατεβάστε τα αρχεία:

Τελευταίες αναρτήσεις   ―