Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής (4) Εγκυκλίου αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του νέου κορωνοιού SARS-CοV-2 στις επιχειρήσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας κρίνεται απαραίτητη η εντατικοποίηση των Υγειονομικών Ελέγχων στις επιχειρήσεις των αρτοποιείων και εν γένει επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, Υπεραγορές Τροφίμων καθώς και η παράλληλη ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για αυξημένα μέτρα υγιεινής και αυτοελέγχου.
Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων καλούνται για επαγρύπνηση και ετοιμότητα, δίνοντας έμφαση στην ενημέρωση των υπευθύνων των επιχειρήσεων για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.)