Ημερίδα επιχειρείν στην αρτοποιία – αρτοζαχαροπλαστική

Φεβ 20, 2019 | Συνέδρια / Φεστιβάλ

Δυναμικό παρόν από το σύνολο του κλάδου της αρτοποιίας δόθηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2019, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και του περιοδικού Αρτοποιός – Βιοτεχνική Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική. Εκπρόσωποι σωματείων από όλη την Ελλάδα, καθώς και εταιρειών βρέθηκαν στο Athens Marriott Hotel και ανταλλάξαν απόψεις για την παρούσα κατάσταση αλλά και για το μέλλον του κλάδου.

Οι αρτοποιοί είναι όντως παρόντες στις νέες προκλήσεις. Αυτό έδειξε η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και η εποικοδομητική συζήτηση κατά τη διάρκεια της ημερίδας.

Οι αρτοποιοί είναι όντως παρόντες στις νέες προκλήσεις. Αυτό έδειξε η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και η εποικοδομητική συζήτηση, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης συνάντησης των εκπροσώπων του κλάδου, σε μια ημερίδα που σημαδεύτηκε από το κλίμα ομόνοιας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, κ. Μιχάλης Μούσιος ευχαριστώντας τόσο τους συναδέλφους του αρτοποιούς όσο και τους εκπροσώπους των εταιρειών προϊόντων αρτοποιίας για την παρουσία τους στην ημερίδα, ως δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ομοσπονδία και του κοινού πνεύματος συνεργασίας για τη βελτίωση του κλάδου.

Στην εισαγωγική αυτή ομιλία του, ο κ. Μούσιος τόνισε πως τα έντυπα μέσα αποτελούσαν και αποτελούν το μεγαλύτερα εργαλεία στα χέρια των αρτοποιών, προσφέροντας την πληροφόρηση και την προβολή που χρειάζεται η κάθε επιχείρηση για να επικοινωνήσει τα προϊόντα της. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πολυετή πορεία του στο χώρο της αρτοποιίας και στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, ο κ. Μούσιος σημείωσε πως μέχρι και πριν λίγα χρόνια, υπήρχαν αρτοποιοί δύο ταχυτήτων, στην Αθήνα και στην επαρχία, οι σημερινές συνθήκες, όμως, απαιτούν εγρήγορση, εξέλιξη και προσαρμογή στις ανάγκες της νέας πραγματικότητας. «Δε μπορούμε να ζούμε με τις αναμνήσεις του τι γινόταν κάποτε στα μαγαζιά μας», είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι ανταγωνιστές μας. Η βιομηχανία, το κατεψυγμένο ψωμί και οι αλυσίδες εξαπολύουν καθημερινά έναν ακήρυχτο πόλεμο με αθέμιτα μέσα. Για να επιβιώσουμε σαν επιχειρηματίες, πρέπει να παλέψουμε απέναντι σε αυτό τον πόλεμο».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Σηφοστρατουδάκης, εκδότης του περιοδικού ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΒΑΖ, ο οποίος ευχαρίστησε την Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη που έδειξε επιλέγοντας το περιοδικό ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ως επίσημη έκδοσή της και κάλεσε τους εκπροσώπους των αρτοποιών να υποστηρίξουν τις κοινές ενέργειες για τη στήριξη του κλάδου.

Οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν και αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την παρούσα κατάσταση στον κλάδο όσο και για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν από όλους για την ανάπτυξή του.

Δείτε τα video από τις ομιλίες της Ημερίδας:

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλη Μούσιος, στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, αναφέρθηκε στα έντυπα μέσα ως εργαλεία στα χέρια του αρτοποιού αλλά και στη βιομηχανία του κατεψυγμένου ψωμιού.
Ο Εκδότης του περιοδικού ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, κάλεσε τους εκπροσώπους των αρτοποιών να υποστηρίξουν τις κοινές ενέργειες για τη στήριξη του κλάδου.
Ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων, Νίκος Λούλης, στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, αναφέρθηκε στη σημασία της επιχειρηματικότητας ενός αρτοποιείου.
Ο εκπρόσωπος της FEDIMA HELLAS, Σταύρος Σεργιάτος, στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, μίλησε για το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το προζυμένιο ψωμί.
Ο Πρόεδρος ΣΠΕΤ, Στέλιος Κανάκης, στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, μίλησε για την προσφορά ποιότητας στον καταναλωτή αλλά και την ανάγκη δημιουργίας σχολής αρτοποιών για σωστή εκπαίδευση.
Ο Πρόεδρος της ΚΑΜΕΖΑ, Γρηγόριος Κωνσταντινίδης, στο χαιρετισμό του στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, μίλησε για την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει την ψυχολογία της αγοράς.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλη Μούσιος, στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, σχολίασε την παρούσα κατάσταση στον κλάδο και τις δράσεις που θα πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξή του.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας UPGRADE, Γιάννης Τζαβλόπουλος, στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, σχολίασε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έρχονται στο χώρο της Αρτοποιίας.
Ο Εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων, Γιάννης Καλογεράκης, σε μια ενδιαφέρουσα ομιλία στην Ημερίδα της ΟΑΕ, στις 27/01/2019, με θέμα «Η συμπεριφορά μας ορίζει το μέλλον μας-Ποιότητα & Αρτοποιία».

Τελευταίες αναρτήσεις   ―