Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Muffins µε κεράσια

Με βάση το κεράσι!

Ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα, το κεράσι, γίνεται ο πρωταγωνιστής του αρτοζαχαροπλαστείου σας. Η Ελένη Καµάρδα παρουσιάζει τέσσερεις πρωτότυπες συνταγές για να εµπλουτίσετε την γκάµα των προϊόντων σας…

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 30 γρ. Μπέικιν
  • 6 γρ. Σόδα
  • 200 γρ. Αµύγδαλα σε σκόνη
  • 100 γρ. ∆άκρυα σοκολάτας
  • 250 γρ. Ζάχαρη
  • 2 δόσεις βανίλια
  • 300 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 ml. Γάλα
  • 60-100 ml Ηλιέλαιο
  • 500 γρ. Κεράσια (στραγγισµένα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(Χρησιµοποιούµε σύρµα χειρός) Σε ένα σκεύος ρίχνουµε τα υγρά υλικά µε τη σόδα και τη βανίλια και µετά τη ζάχαρη ώστε να λιώσει ελαφρώς. Με το χέρι (φορώντας γάντι) ρίχνουµε µέσα το αλεύρι και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε το αµύγδαλο σε σκόνη και τα καλά στραγγισµένα κεράσια. Παίρνουµε τα καλά βουτυρωµένα κουτιά (κονσέρβας), αλευρώνουµε και ρίχνουµε ποσότητα του µείγµατος µέχρι τη µέση. Ψήνουµε στους 1800C για 25- 30’. Όταν κρυώσουν, τα βγάζουµε από τα κουτιά και αν θέλουµε πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη.

Επειδή το µείγµα δεν είναι πολύ γλυκό, µπορούµε να φτιάξουµε ένα χρωµατιστό γλάσο και να τα επικαλύψουµε.

Συνταγές-Εκτέλεση: Ελένη Καµάρδα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged