Συστατικά άρτου: Αλάτι

Συστατικά άρτου: Αλάτι

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Συστατικά άρτου: Αλάτι Το αλάτι είναι βασικό συστατικό  του ψωμιού.  Στην αρχαία Ελλάδα, συνήθιζαν να βάζουν θαλασσινό αλάτι στο ψωμί για νοστιμιά. Όσον αφορά τη γεύση του ψωμιού το αλάτι κατέχει σημαντική θέση είτε άμεσα είτε έμμεσα....
Συστατικά άρτου: Ασβέστιο

Συστατικά άρτου: Ασβέστιο

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Συστατικά άρτου: Ασβέστιο Το ασβέστιο είναι το πιο άφθονο ανόργανο συστατικό στο ανθρώπινο σώμα και σχεδόν όλο (99%) είναι στα οστά, τα δόντια, τους μαλακούς ιστούς και στο αίμα. Είναι σχεδόν το 2% του βάρους του σώματος. Το ασβέστιο...
Συστατικά άρτου: Γλουτένη

Συστατικά άρτου: Γλουτένη

Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ― Συστατικά άρτου: Γλουτένη Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη). Είναι μια κολλώδης ουσία, αποτελείται από ένα σύνολο από πρωτεϊνες, και παραμένει όταν το άμυλο εκπλένεται από το αλεύρι σίτου και...

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged