Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Τάρτα αχλαδιού

ΥΛΙΚΑ (∆ιάµετρος φόρµας: 28 εκ.)

  • 1 κιλό Αχλάδια 100 γρ.
  • Μαργαρίνη 250 γρ.
  • Ζάχαρη άχνη
  • 1/2 Λεµόνι (το χυµό)
  • 1 κτγ Κονιάκ
  • 250 γρ. Αλεύρι
  • 10 γρ. Μπέικιν
  • 4 κρόκους αβγού
  • 50 ml Γάλα
  • Λίγη βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε τα αχλάδια και τα κόβουµε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι βάζουµε από την µαργαρίνη που έχουµε τα 50 γρ. και από τη ζάχαρη τα 50 γρ., το χυµό λεµονιού και το κονιάκ. Σε δυνατή φωτιά τα καραµελώνουµε, σουρώνουµε τα αχλάδια και κρατάµε το ζουµί. Σε ένα µπολ ζυµώνουµε όλα τα υπόλοιπα υλικά µας µε το χέρι µέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Η ζύµη µας είναι λίγο µαλακή! Βουτυρώνουµε τη φόρµα µας και τοποθετούµε το ζυµάρι µας, απλώνουµε τα αχλάδια και ψήνουµε για 30’ στους 170-1800C. Στο χρόνο αυτό βράζουµε για 5’ το ζουµί σε σιρόπι. Βγάζουµε την τάρτα από το φούρνο, ρίχνουµε το σιρόπι και συνεχίζουµε για άλλα 10’ το ψήσιµο µέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώµα. Βγάζουµε από τη φόρµα να κρυώσει και µε πινέλο αλείφουµε τη µαρµελάδα. Με λίγη λιωµένη κουβερτούρα κάνουµε ακανόνιστες γραµµές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged