Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Τάρτα µε κεράσια

ΥΛΙΚΑ (για 2 τµχ σε φόρµα τάρτας 26 εκ.) Για τη ζύµη

  • 6 τµχ. Αβγά
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 2 γρ. Αλάτι
  • 180 ml. Ηλιέλαιο
  • 250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • Λίγη βανίλια
  • 300 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 150 γρ. Νισεστέ
  • 16-20 γρ. Μπέικιν
  • 150 γρ. Αµύγδαλα (σκόνη)

ΥΛΙΚΑ για τη γέµιση

  • 1 κ. περίπου κεράσια (κονσέρβα) χωρίς υγρά, καλά στραγγισµένα

ΥΛΙΚΑ για την επικάλυψη

  • 100 γρ. Φιλέ αµύγδαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάµε τα αβγά µε τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια για 5’ να γίνουν σαν αφρόκρεµα (σε δυνατή ταχύτητα). Σε χαµηλή ταχύτητα προσθέτουµε λίγο-λίγο το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και το αλεύρι µε το µπέικιν-νισεστέ και τα αµύγδαλα σε σκόνη. Σε φόρµα τάρτας (βουτυρωµένη και αλευρωµένη), ρίχνουµε µέρος της ζύµης, απλώνουµε οµοιόµορφα, προσθέτουµε τα κεράσια και τα σκεπάζουµε µε την υπόλοιπη ζύµη. Στολίζουµε µε φιλέ αµύγδαλο και ψήνουµε στους 1800C για 45’.

Μπορούµε να τα φτιάξουµε και σε µικρότερα φορµάκια σαν ατοµικές µερίδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged