ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΒΑΘΙΑΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑ.

Νοέ 10, 2022 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του συναδέλφου και φίλου Γεώργιου Τσουκαλά, μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και προέδρου του Σωματείου Αρτοποιών Πειραιώς και Νήσων. Κηδεύθηκε στην γενέτειρά του, καθώς ήταν η επιθυμία του, στην Βρυσέλλα Φιλιατών Θεσπρωτίας την Τρίτη 08.11.2022.

Στο τελευταίο αντίο του εκλιπόντα παρευρέθηκαν συνάδελφοι – αρτοποιοί από όλη την Ελλάδα, συνεργάτες , ο κ. Γεώργιος Καββαθάς- Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ καθώς και τα περισσότερα μέλη του ΔΣ και της Διοικητικής Επιτροπής της ΟΑΕ.

Τον αείμνηστο Γεώργιο Τσουκαλά, αποχαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΟΑΕ κ. Μιχάλης Μούσιος με τα εξής λόγια:

«Αγαπημένε μου φίλε Γιώργο..

Με θλίβει η σκέψη ότι είμαι σήμερα εδώ για  να σε χαιρετίσω για τελευταία φορά… Δεν θέλω να το πιστέψω και να το δεχθώ..

Πώς μπορούμε να σε αποχαιρετίσουμε; Άλλοι σε γνώρισαν σαν συνάδελφο, άλλοι σαν φίλο, άλλοι σαν συνδικαλιστή που πάντα είχες άποψη, σθένος να την υποστηρίξεις και δύναμη να την επιβάλλεις.

Οι συζητήσεις μαζί σου  ήταν και ευχάριστες άλλα και ωφέλιμες, ήσουν  κοινωνικός και είχες πάντα  άποψη για τα θέματα που συζητούσες. Πάντα χαρούμενος, δεν οργιζόσουν ποτέ, δεν κακολόγησες ποτέ κανέναν..

Γεννήθηκες για να δημιουργήσεις, να αγαπήσεις μια υπέροχη γυναίκα και να αποκτήσεις έναν αντάξιο γιο που συνεχίζει ότι του δίδαξες μέχρι να φύγεις.. Τον αλτρουισμό, την προσφορά και το ήθος. Πάντα αρνιόμουν το «ουδείς αναντικατάστατος» και τώρα επιβεβαιώνομαι. Τα λόγια τα ξέρουν όλοι..

Είσαι αναντικατάστατος σύζυγος, πατέρας, φίλος και μέλος της αρτοποιίας.

Αρνούμαι να δω την θέση σου άδεια στο επόμενο Δ.Σ.

Ακόμα και την περίοδο που πάλευες με την ασθένειά σου, έδινες το βροντερό παρών σου, συμμετείχες με όση δύναμη σου είχε απομείνει για να γνωρίζεις πράγματα, για να είσαι μαζί μας!

Δεν θέλω να πω τετριμμένα λόγια και φράσεις κλισέ, με τα οποία ποτέ δεν είχες καλή σχέση και με απλότητα και σεβασμό θα πω δυο λόγια ξεχωριστά για το σεμνό σου πρόσωπο.

Η στιγμή είναι δύσκολη… Γεννήθηκες στην Ήπειρο και μετά από πολλές δυσκολίες ήρθες να πιάσεις το «φτυάρι» σε έναν φούρνο για να ζήσεις.. Εσύ και τα αδέρφια σου αφού αποχαιρέτισες με πόνο τους γονείς σου κι ένιωσες την ορφάνια από παιδί…

Και τα καταφέρατε! Δίνατε δύναμη όλα τα αδέλφια ο ένας στον άλλον και ζήσατε με αξιοπρέπεια και αρετή, δημιουργήσατε υπέροχες και αξιοζήλευτες οικογένειες και στηρίζατε ο ένας τον άλλον σε κάθε δυσκολία..

Κατάφερες να αντιμετωπίσεις την ασθένειά σου με δύναμη.. Έλεγες όταν μιλούσαμε: Ακόμα είμαστε καλά.. Θα τα καταφέρω έλεγες.. Και τα κατάφερες Γιώργο! Κατάφερες να κερδίσεις  την αγάπη μας , όχι όμως να νικήσεις τον θάνατο!

Ήρθαμε όλοι σήμερα εδώ. Η αγαπημένη σου Μαρία, ο υπέροχος Μηνάς σου, τα αδέρφια σου, οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου και όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρί­σουν, για να αποτίσουμε φόρο τιμής και εκτίμησης σε σένα αλησμόνητε Γιώργο. .Ήρθαμε με δυσκολία να σε αποχαιρετίσουμε στην τελευταία σου κατοικία με λύπη και στεναγμό  για τον άδικο, τον ανα­πάντεχο και πρόωρο χαμό σου.

Δεν  θα σε ξεχάσου­με ποτέ γιατί το φως και η καλοσύνη που σκόρπισες με το πέρασμά σου από τον προσωρινό αυτόν κόσμο, δεν θα σβήσει με τον θάνατό σου. Πάντα θα σε θυμόμαστε και πάντα θα σε  αγαπάμε.

Ήσουν ένας άγγελος στη γη.. Τώρα έχεις μία θέση στην γειτονιά των αγγέλων. Ήταν τιμή μου που σε γνώρισα και υπήρξα φίλος σου. Καλό ταξίδι Γιώργο μας…Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου , θα ζεις για πάντα στις   καρδιές   μας  .»

 

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―