ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΑΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΣΚΡΕΚΑ.

Οκτ 3, 2023 | Δελτία τύπου / Ανακοινώσεις

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

03-10-2023

Την Δευτέρα 2.10.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της διοικητικής επιτροπής της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και του Υπουργού Ανάπτυξης κου Κων/νου Σκρέκα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή κου  Σωτήριου Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς τα θέματα του κλάδου.

Από την μεριά της Ομοσπονδίας τέθηκε το θέμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και η ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων για το διατηρημένο- κατεψυγμένο ψωμί που διατίθεται στα Σούπερ Μάρκετ, κυρίως από τις εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης  χωρίς να έχει την απαιτούμενη σήμανση.

Με αφορμή το γεγονός αυτό και την άμεση επίπτωση που έχει στον καταναλωτή, δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το προϊόν που προμηθεύεται(λόγω της ελλιπούς ή και καθόλου σήμανσης η οποία σημειωτέων προβλέπεται νομοθετικά), τέθηκε στον κο Υπουργό το θέμα του όρου «φούρνος- αρτοποιείο». Ένας όρος ο οποίος ήταν με σαφήνεια ορισμένος στην αρτοποιητική νομοθεσία και που άλλαξε με το τρίτο μνημόνιο, αφού εκχωρήθηκε στα καταστήματα που  «ψήνουν» προψημένο , διατηρημένο και κατεψυγμένο άρτο και δεν ακολουθούν την παραγωγική διαδικασία που προβλέπεται για το ψωμί. Ο Υπουργός συμφώνησε ότι το γεγονός αυτό οδηγεί στην περεταίρω σύγχυση του καταναλωτικού κοινού και δεσμεύθηκε να διερευνήσει τον τρόπο αποκατάστασης του όρου Αρτοποιείο- Φούρνος.

Επιπλέον συζητήθηκε το θέμα της ακρίβειας που πλήττει και τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και συμφωνήθηκε, κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας μας, να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στο θέμα των τιμών κυρίως των Α΄υλων που χρησιμοποιούνται από τους αρτοποιούς.

Ο κος Υπουργός ζήτησε να παραμείνει σταθερή η τιμή του ψωμιού και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση των αρτοποιών δεν είναι να προβούν σε αύξηση της τιμής του ψωμιού .

Από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

 

Τελευταίες αναρτήσεις   ―