Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Μπριός λεμονιού

ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γρ. Aλεύρι T. 55%
  • 400 γρ. Bούτυρο
  • 6 Aβγά
  • 50 γρ. Mαγιά
  • 160 γρ. Γάλα
  • 10 γρ. Ζάχαρη
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Ξύσµα από 2 λεµόνια
  • Χυµό από 2 λεµόνια (περί- που 40 ml.)
  • Λίγο Μέντα ψιλοκοµµένη
  • Για επάλειψη: 2 Κρόκους Αβγών µε λίγο νερό

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ζυµώνουµε όλα τα υλικά µαζί σε χαµηλή ταχύτητα, αφήνουµε το ζυµάρι να ξεκουραστεί για 10’. Ζυγίζουµε 50 γρ. ανά τεµάχιο προσθέτοντας επάνω ένα µικρό κοµµατάκι ζυµάρι. Τα βάζουµε σε φορµάκια ελαφρώς βουτυρωµένα και στη στόφα ώσπου να φουσκώσουν. Πριν το ψήσιµο τα αλείφουµε µε κρόκο αυγού και λίγο νερό. Ψήνουµε στους 180-200ºC για 20-30 λεπτά. Όταν είναι έτοιµα τα βγάζουµε, αφήνουµε να κρυώσουν λίγο και αµέσως προς πώληση.

    Τα µπριός µπορούµε να τα σερβίρουµε σκέτα -όπως είναι- ή µε ένα ελαφρύ γλάσο, άχνη ζάχαρη µε χυµό λεµονιού ή ένα ελαφρύ γλάσο σοκολάτας.

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

    © 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
    Created by: _Pinged