Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Ψωμάκια (κουβέρ) με κάστανο

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. Αλεύρι πετρόµυλου
  • 200 γρ. Κάστανο (πούδρα)
  • 30 γρ. Αλάτι
  • 50 γρ. Μαγιά
  • 100 γρ. Προζύµι
  • 650 ml. Νερό

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ζυµώνουµε όλα τα υλικά µαζί για 5 λεπτά. Αφήνουµε για 1 ώρα να ξεκουραστεί σκεπασµένο. Έπειτα ξανά ζυµώνουµε για 1 λεπτό. Ζυγίζουµε 50 γρ. ή 100 γρ. και τα βουτάµε σε αλεύρι πετρόµυλου. Τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα, κόβουµε µε ένα ψαλίδι σε ό, τι σχήµα θέλουµε. Σκεπάζουµε µε πανί, αφήνουµε να φουσκώσουν και φουρνίζουµε στους 220ºC µε ατµό.

    Κατάλληλα για έναν ξεχωριστό µπουφέ, ως συνοδευτικά παραδοσιακών τυριών. Τρώγονται όµως πολύ ευχάριστα και… σκέτα!

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

    © 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
    Created by: _Pinged