Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Κεκάκια λεµονιού µε αρµπαρόριζα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 20 γρ. Μπέικιν
  • 400 γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. Μαργαρίνη
  • 4 τµχ. Αβγά
  • 150 ml. Γάλα
  • 50 ml. Χυµό λεµονιού
  • Λίγο Βανίλια
  • Φύλλα Αρµπαρόριζας ψιλοκοµµένα
  • Ξύσµα από 1 λεµόνι

Για γλάσο:

  • 50 ml. Χυµό λεµονιού
  • 120 γρ. Άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό πρώτα τη µαργαρίνη µέχρι να αφρατέψει, µετά ρίχνουµε τη ζάχαρη µε την βανίλια και συνεχίζουµε το χτύπηµα αρκετά ώστε να γίνει ένα αφράτο (λευκό) µείγµα. Χαµηλώνουµε την ταχύτητα και ρίχνουµε ένα-ένα τα αυγά, προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα φύλλα αρµπαρόριζας και το ξύσµα λεµονιού και συνεχίζουµε να ρίχνουµε εναλλάξ, λίγο αλεύρι, λίγο γάλα και τέλος το χυµό λεµονιού. Μοιράζουµε το µείγµα µας σε φορµάκια επιλογής µας, τα ψήνουµε στους 180ºC για 30-40 λεπτά. Τα βγάζουµε από τα φορµάκια , τα αφήνουµε να κρυώσουν, φτιάχνουµε το γλάσο, αλείφουµε µε πινέλο το επάνω µέρος και τοποθετούµε ένα µικρό φυλλαράκι αρµπαρόριζας για διακόσµηση.

Η αρµπαρόριζα είναι ένα ιδιαίτερο αρωµατικό φυτό. Βάζοντάς το στα γλυκά σε συνδυασµό µε το λεµόνι προσφέρει µια έντονη φρεσκάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged