Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Τσουρέκι λεµονιού µε κόκκους καφέ

ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γρ. Αλεύρι Τ. 55%
  • 200 γρ. Γάλα
  • 2 Λεµόνια µεγάλα και το ξύσµα τους
  • 80 γρ. Μαγιά
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αβγά µεγάλα
  • 220 γρ. Βούτυρο
  • 1 πρέζα Αλάτι

Για επάλειψη:

  • Μαρµελάδα λεµονιού
  • Λεπτές φέτες λεµονιού για διακόσµηση
  • Λίγους Κόκκους καφέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυµώνουµε όλα τα υλικά µαζί πρώτα σε χαµηλή ταχύτητα για 3’ και εφόσον έχουν οµογενοποιηθεί ζυµώνουµε για άλλα 3-4’ και στο τέλος ρίχνουµε τους κόκκους καφέ. Αφήνουµε το ζυµάρι να ξεκουραστεί για 20’ σκεπασµένο µε πανί και στη συνέχεια ζυγίζουµε σε ό,τι µέγεθος θέλουµε. Βάζουµε σε βουτυρωµένη φόρµα χωρίς να το πλέξουµε, απλά τα στρίβουµε ελαφρώς και πάλι αφήνουµε να ξεκουραστεί στη στόφα. Όταν είναι έτοιµα τα ψεκάζουµε ελαφρώς και ψήνουµε στους 180-200ºC για 30-40 λεπτά. Τα αφήνουµε λίγο να κρυώσουν και τα βγάζουµε από τις φόρµες, τοποθετούµε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. Αλείφουµε µε µαρµελάδα λεµονιού, τοποθετούµε τις λεπτές φέτες λεµονιού (3 τµχ.) και πασπαλίζουµε µε κόκκους καφέ.

Ο συνδυασµός λεµόνι µε κόκκους καφέ σε ένα ζυµάρι τσουρεκιού είναι ασυνήθιστος, το αποτέλεσµα όµως θα ενθουσιάσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged