Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Κερασοπιτάκια από ζύµη «Pâte brisée»

ΥΛΙΚΑ για τη ζύµη

  • 620 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 80-100 γρ. Ζάχαρη
  • 5-6 γρ. Αλάτι
  • 450 γρ. Βούτυρο κρύο (σε κύβους)
  • 120 ml. Παγωµένο νερό

ΥΛΙΚΑ για τη γέµιση

  • 500 γρ. Κεράσια (στραγγισµένα)
  • 1 αβγό για επάλειψη
  • Χοντρή ζάχαρη για διακόσµηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε τη ζύµη και την τοποθετούµε στο ψυγείο τυλιγµένη µε µεµβράνη. Μετά από 2 ώρες τη βγάζουµε και ζυγίζουµε 80 γρ. για κάθε ένα πιτάκι. Ανοίγουµε µε τον πλάστη µικρά πιτάκια διαµέτρου 14 εκ. Τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα και όταν τελειώσουµε, βάζουµε στη µέση από κάθε πιτάκι αρκετά κεράσια. Έπειτα, διπλώνουµε γύρω-γύρω ελαφρώς το ζυµάρι έτσι ώστε να φαίνονται στο κέντρο τα κεράσια. Αλείφουµε µε αβγό, πασπαλίζουµε µε χοντρή ζάχαρη και ψήνουµε στους 2000C για 20’.

Αυτήν την «ιδιαίτερη» ζύµη µπορείτε να τη χρησιµοποιήσετε και για αλµυρά αρτοσκευάσµατα και αποθηκεύεται στο ψυγείο µέχρι και 3 µέρες. 

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged