Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Με ακτινίδιο και φιλέ αµύγδαλο

ΥΛΙΚΑ για τη ζύµη:

  • 600 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 30 γρ. µπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. µαργαρίνη
  • 3 αβγά (µέτρια)
  • λίγο άρωµα βανίλιας
  • 100 ml γάλα κρύο
  • 10 ακτινίδια

για το γλάσο:

  • 300 γρ. φιλέ αµύγδαλο
  • 30 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 50 ml. γάλα
  • 200 γρ. µαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυµώνουµε τα υλικά για τη ζύµη όλα µαζί στο µίξερ µέχρι να έχουµε µια εύπλαστη ζύµη. Τυλίγουµε µε µεµβράνη για 20 λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουµε µε τον πλάστη το ζυµάρι στο µέγεθος που θέλουµε µε πάχος 1-2 cm. Τοποθετούµε το ζυµάρι µας σε βουτυρωµένα φορµάκια ή µεγαλύτερη φόρµα, προσθέτουµε τα ακτινίδια σε κύβους και ψήνουµε στους 2000C για 10 λεπτά. Βγάζουµε τα γλυκά από το φούρνο, µοιράζουµε το γλάσο και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 10-15’ να πάρουν ένα χρυσαφί χρώµα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΛΑΣΟΥ

Σε µια κατσαρόλα λιώνουµε τη µαργαρίνη, ρίχνουµε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι να οµογενοποιηθούν και τέλος προσθέτουµε το φιλέ αµύγδαλο.

Το συγκεκριµένο έδεσµα αποτελεί ένα πολύ ωραίο γλυκό και µάλιστα όταν ψήνεται σε µια ωραία φόρµα, µπορεί να αποτελέσει ιδανικό δώρο!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged