Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Μεσογειακά ψωµάκια

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κ. Αλεύρι Τ. 55%
  • 500 γρ. Αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 10 γρ. Ζάχαρη
  • 40 γρ. Αλάτι
  • 60 γρ. Μαγιά
  • 1200 ml. Νερό
  • 300 γρ. προζύµι

για τη γέµιση:

  • Τοµατίνια αποξηραµένα στο φούρνο
  • Φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
  • Σκόρδο σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε το ζυµάρι µας, το ξεκουράζουµε για 40΄µε πανί. Με αρκετό αλεύρι στον πάγκο το ανοίγουµε σε ένα ορθογώνιο σχήµα (40×70). Αλείφουµε το µισό ζυµάρι µε σάλτσα πέστο βασιλικού, προσθέτουµε τα ντοµατίνια και αρκετά φύλλα βασιλικού. Το σκεπάζουµε µε το άλλο µισό, κλείνουµε καλά-καλά γύρω-γύρω και έχουµε ένα γεµιστό ζυµάρι σε σχήµα φακέλου. Χαράζουµε σε µικρά ίσα τεµάχια µε τη µεταλλική σπάτουλα. Τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα έτσι ώστε να φαίνεται η γέµιση. Ξεκουράζουµε για 30’- 40’ και ψήνουµε στους 220RC για 20’.

Τα εν λόγω ψωµάκια µπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή µε παραδοσιακά τυριά, ως προτεινόµενο συνοδευτικό.Αφήστε την επιλογή στον πελάτη σας!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

© 2024 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged