Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Μεσογειακά ψωµάκια

ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 κ. Αλεύρι Τ. 55%
  • 500 γρ. Αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
  • 40 γρ. Βούτυρο
  • 10 γρ. Ζάχαρη
  • 40 γρ. Αλάτι
  • 60 γρ. Μαγιά
  • 1200 ml. Νερό
  • 300 γρ. προζύµι

για τη γέµιση:

  • Τοµατίνια αποξηραµένα στο φούρνο
  • Φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
  • Σκόρδο σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε το ζυµάρι µας, το ξεκουράζουµε για 40΄µε πανί. Με αρκετό αλεύρι στον πάγκο το ανοίγουµε σε ένα ορθογώνιο σχήµα (40x70). Αλείφουµε το µισό ζυµάρι µε σάλτσα πέστο βασιλικού, προσθέτουµε τα ντοµατίνια και αρκετά φύλλα βασιλικού. Το σκεπάζουµε µε το άλλο µισό, κλείνουµε καλά-καλά γύρω-γύρω και έχουµε ένα γεµιστό ζυµάρι σε σχήµα φακέλου. Χαράζουµε σε µικρά ίσα τεµάχια µε τη µεταλλική σπάτουλα. Τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα έτσι ώστε να φαίνεται η γέµιση. Ξεκουράζουµε για 30’- 40’ και ψήνουµε στους 220RC για 20’.

Τα εν λόγω ψωµάκια µπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή µε παραδοσιακά τυριά, ως προτεινόµενο συνοδευτικό.Αφήστε την επιλογή στον πελάτη σας!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged