Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Στριφτά αλευρωμένα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ. Αλεύρι Τ. 55%
  • 80 γρ. Σιµιγδάλι χοντρό
  • 60 γρ. Μαγιά
  • 40 γρ. Αλάτι
  • 200 ml. Ελαιόλαδο
  • 1280 ml. Νερό
  • Λίγη ρίγανη

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ζυµώνουµε και φτιάχνουµε το ζυµάρι µας, έπειτα το τοποθετούµε σε µια λεκάνη µε ηλιέλαιο, σκεπασµένη µε πανί για να ξεκουραστεί µέχρι ο όγκος του ζυµαριού να τριπλασιαστεί. Σε αρκετά αλευρωµένο πάγκο απλώνουµε το ζυµάρι, ρίχνουµε και από επάνω αλεύρι, κόβουµε κατά βούληση έως 100 γρ., τα στρίβουµε µε τα χέρια µας (πάντα αρκετά αλευρωµένα) και τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα. Αφήνουµε να ξεκουραστούν για 20’ και ψήνουµε στους 2205C για 15’.

    Μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε και ελιές στο ζυµάρι ή οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σας. Το αποτέλεσµα θα σας δικαιώσει απόλυτα!

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

    Εγγραφείτε στο newsletter μας:

    © 2024 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
    Created by: _Pinged