Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Τα σταφύλια του Σεπτέμβρη

Το καλοκαίρι µόλις τελείωσε ωστόσο µπορείτε ακόµα να εκµεταλλευθείτε τους καρπούς του και να δηµιουργήσετε πρωτότυπα γλυκίσµατα. Η Ελένη Καµάρδα σας παρουσιάζει τις δικές της προτάσεις για την έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν…

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. µαργαρίνη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Άρωµα βανίλιας
  • 4 τµχ αβγά
  • 125 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 75 γρ. νεσεστέ
  • 100 γρ. φουντούκι πούδρα
  • 10 γρ. µπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. κονιάκ
  • 1 κιλό σταφύλια (λευκά και µαύρα)

Ζύµη για κράµπλ:

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. βούτυρο κρύο
  • λίγη κανέλα
  • 1200 ml. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάµε τη µαργαρίνη µε τη ζάχαρη και τη βανίλια µέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουµε ένα-ένα τα αβγά και στο τέλος τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουµε το κραµπλ. Έπειτα βάζουµε όλα τα υλικά στο µίξερ και χτυπάµε µε «φτερό» ώστε να γίνει τρίµµα. Στη συνέχεια, βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τις φόρµες (µιας χρήσεως), µοιράζουµε τη ζύµη, τοποθετούµε τα σταφύλια και από πάνω βάζουµε το κραµπλ. Ψήνουµε στους 1900C για 40-50’.

Εναλλακτικά, εφόσον επιθυµείτε διαφορετικές ποσότητες, µπορείτε να το φτιάξετε και σε µεγάλο µέγεθος και να σερβίρετε µε παγωτό σοκολάτα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged