Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Τα σύκα ανάποδα

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. αλεύρι ζαχαοπλαστικής
  • 200 γρ. αµύγδαλο πούδρα
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 170 ml. ηλιέλαιο
  • 3 αβγά (µέτρια)
  • 20 γρ. µπέικιν πάουντερ
  • 10 τµχ. σύκα ώριµα (σε φέτες 2cm)
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή (για τη φόρµα)
  • Βούτυρο (για επάλειψη της φόρµας)

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Χτυπάµε τα αβγά, τη ζάχαρη (πολύ καλά) έπειτα το γιαούρτι και το λάδι και στο τέλος σε αργή ταχύτητα το αλεύρι µε το µπέικιν. Έπειτα βουτυρώνουµε τις φόρµες µας, πασπαλίζουµε µε την καστανή ζάχαρη και τοποθετούµε τα σύκα. Ρίχνουµε τη ζύµη µας από πάνω και ψήνουµε στους 1800C για 50’. Όταν κρυώσει λίγο το γλυκό µας, αναποδογυρίζουµε και βγάζουµε από τις φόρµες.

    Το συγκεκριµένο γλύκισµα έχετε την ευχέρεια να το παρασκευάσετε και µε άλλα φρούτα, ανάλογα την επιθυµία των πελατών σας.

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

    © 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
    Created by: _Pinged