Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Tαρτάκια µε κάστανο

To κάστανο, ένας «ταπεινός καρπός των φτωχών» µε πλούσια συστατικά χρησιµοποιείται στην αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική αλλά και στην υψηλή γαστρονοµία σε πλήθος παραλλαγών. Καιρός να εντυπωσιάσετε τους πελάτες του φούρνου σας!

ΥΛΙΚΑ – Ζύµη για µπισκότα

  • 500 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 200 γρ. Άχνη ζάχαρη

Για τη γέµιση:

  • 4 Αβγά
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • Λίγη βανίλια
  • 300 γρ. Καρύδα ή αµύγδαλο (τρίµµα)
  • Πουρέ κάστανο
  • 2 γρ. µπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυµώνουµε τη ζύµη για µπισκότο, βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τα φορµάκια για τάρτες. Με δυο λαδόκολλες πάνω-κάτω ανοίγουµε τη ζύµη σε πάχος 1mm. Με ένα-ένα τα φορµάκια πατάµε τη ζύµη, φορµάρουµε και λίγο µε το χέρι. Τρυπάµε µε πιρούνι και φουρνίζουµε στους 1600C για 20’. Σε µια ανοξείδωτη λεκάνη (µπασίνα) χτυπάµε πρώτα τα αυγά και τη ζάχαρη, σχεδόν να διαλυθεί. Ρίχνουµε τη βανίλια, τα καρύδια ή τα αµύγδαλα, τον πουρέ κάστανο και το µπέικιν και ανακατεύουµε µε µια σπάτουλα (µαρίζ) πολύ καλά. Μοιράζουµε τη γέµιση στα µισοψηµένα ταρτάκια και συνεχίζουµε να ψήνουµε στους 1600C για 20’. Όταν κρυώσουν λίγο στολίζουµε µε λίγο γλάσο.

Στα πλεονεκτήµατά του, το γεγονός ότι µπορούν να διατηρηθούν για αρκετές ηµέρες. Επιπλέον, συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ των πελατών σας!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged