Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Κεκάκια αχλαδιού

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. Μαργαρίνη
  • 180 γρ. Ζάχαρη
  • 2 Βανίλιες
  • 2 Αβγά
  • 250 γρ. Μπισκότα (πούδρα)
  • 250 γρ. Αχλάδια (πουρέ)
  • Ξύσµα από 1 λεµόνι
  • 100 γρ. Αλεύρι
  • 8 γρ. Μπέικιν

Για στόλισµα:

  • Χρωµατιστά καραµελάκια (τύπου m & m’s)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε µια ζύµη για κέικ µε τα υλικά µας. Βουτυρώνουµε τα φορµάκια µας και τα γεµίζουµε µέχρι τη µέση περίπου. Ψήνουµε στους 1800C για 20’. Αφού κρυώσουν τα βγάζουµε από τα φορµάκια, πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη ζάχαρη και διακοσµούµε µε τα χρωµατιστά καραµελάκια.

Για τον πουρέ αχλαδιού:

Αφαιρούµε τη φλούδα, κόβουµε σε κύβους, σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε λίγο νερό και λίγο χυµό λεµονιού και τα αχλάδια και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν. Τα στραγγίζουµε να κρυώσουν και τα βάζουµε στο µπλέντερ για να γίνουν πουρές.

Εάν θέλετε, µπορείτε να επικαλύψετε τα κεκάκια σας µε γλάσο και µετά να τοποθετήσετε τα καραµελάκια από πάνω, σαν υπέροχα διακοσµητικά!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged