Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Μπριόζ κάστανο με δάκρυα σοκολάτας

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Αλεύρι 55%
  • 120 γρ. Ζάχαρη
  • 120 γρ. Βούτυρο
  • 50 γρ. Μαγιά
  • 500 ml. Γάλα (χλιαρό)
  • 2 Αβγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την γέµιση:

  • Πουρέ κάστανο
  • 500 γρ. Κάστανα βρασµένα και καθαρισµένα
  • 200 γρ. Γάλα (χλιαρό)
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 50 γρ. Κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε τη ζύµη και τη σκεπάζουµε µε µεµβράνη για 1 ώρα. Χωρίζουµε σε γραµµάρια που θέλουµε και ανοίγουµε µε τον πλάστη ορθογώνια τεµάχια. Απλώνουµε τον πουρέ, ρίχνουµε λίγα δάκρυα σοκολάτας, κλείνουµε σε ρολό και µε έναν κόφτη κόβουµε στη µέση έτσι ώστε να φαίνεται το εσωτερικό του. Πλέκουµε τα δυο µέρη (σαν πλεξούδα) και τοποθετούµε σε µικρά χάρτινα µιας χρήσεως φορµάκια. Αλείφουµε µε αυγό (αραιωµένο µε νερό) και ρίχνουµε λίγα δάκρυα σοκολάτας από πάνω. Βάζουµε στη στόφα να φουσκώσουν και ψήνουµε στους 180ºC. Όταν είναι έτοιµα και κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουµε λίγο µε άχνη ζάχαρη.

Τα µπριόζ τοποθετούνται σε κατάλληλα φορµάκια έτσι ώστε να µπορούν οι πελάτες σας να τα επιλέξουν ως ένα πρωτότυπο δωράκι!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged