Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Λεμονόπιτες με δυόσμο

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύµη:

  • 200 γρ. Αλεύρι
  • 100 γρ Βούτυρο (κρύο σε κύβους)
  • 80 γρ. Άχνη ζάχαρη
  • 2 γρ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 Αβγό (µεγάλο)
  • Λίγο Αλάτι (µια πρέζα)
  • Λίγη Βανίλια
  • Ξύσµα από 1 λεµόνι

Για την γέµιση:

  • 200 γρ. Ανθότυρο
  • 100 γρ. Μαλακό τυρί τ. Φιλαδέλφια
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αβγά
  • Λίγη Βανίλια
  • Χυµό & ξύσµα από 1 λεµόνι
  • ∆υόσµο φρέσκο ψιλοκοµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε το ζυµάρι για τάρτα. Σε φορµάκια τάρτας 10-12 εκ. µοιράζουµε τη ζύµη. Ψήνουµε στους 180ºC για 20’. Αφήνουµε να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια φτιάχνουµε τη γέµιση: χτυπάµε στο µίξερ το ανθότυρο να µαλακώσει, στη συνέχεια το µαλακό τυρί, την άχνη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Σε χαµηλή ταχύτητα ή ακόµα καλύτερα µε µια σπάτουλα προσθέτουµε το χυµό λεµονιού και το ξύσµα του, τη βανίλια και τον ψιλοκοµµένο δυόσµο (φρέσκο). Γίνεται µια αρκετά ρευστή γέµιση, µε το ψήσιµο όµως σφίγγει. Μοιράζουµε τη γέµιση στα φορµάκια µας και ψήνουµε στους 180ºC για 30’ µέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώµα.

Οι λεµονόπιτες αποτελούν µία πολύ καλή πρόταση για να συνοδεύσουν οι πελάτες σας τον απογευµατινό τους καφέ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged