Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Γεµιστά ταρτάκια µε φρούτα του δάσους

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύµη:

  • 300 γρ. Ταχίνι
  • 250 ml. Νερό
  • 600 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 40 γρ. Μπέικιν

Για την γέµιση:

  • 350 γρ. Φρούτα του δάσους
  • 25 γρ. Φρυγανιά
  • 25 γρ. Αµύγδαλο (τρίµµα)
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • Λίγο κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουµε τη ζύµη σε ό, τι µέγεθος επιθυµούµε. Τοποθετούµε σε φορµάκια της αρεσκείας µας, αλείφουµε µε βούτυρο, τοποθετούµε το ένα κοµµάτι ζύµης και απλώνουµε λίγο τρίµµα αµυγδάλου και λίγη φρυγανιά. Προσθέτουµε τα φρούτα του δάσους, τη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Σκεπάζουµε µε το άλλο κοµµάτι ζύµης και τρυπάµε µε ένα πιρούνι τη ζύµη από πάνω. Ψήνουµε στους 1900C για 40’. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνουµε από πάνω 2 κουταλιές φρούτα του δάσους και λίγη άχνη ζάχαρη.

To συγκεκριµένο έδεσµα µπορεί ιδανικά να το συνοδεύσει ο πελάτης σας ακόµα και µε παγωτό φρούτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged