Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Μηλοπιτάκια με ταχίνι (Νηστίσιμη Συνταγή)

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύµη:

  • 300 γρ. Ταχίνι
  • 250 ml Νερό
  • 600 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 40 γρ. Μπέικιν

Για την γέµιση:

  • 5-6 Μήλα
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 2 κ.γ. Κανέλα
  • 50 γρ. Μέλι
  • 50 γρ. Φρυγανιά (γαλέτα)
  • 100 γρ. Καρύδια (χοντροκοµµένα)
  • 100 γρ. Σταφίδες ξανθιές µικρές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα σκεύος χτυπάµε σιγά σιγά το ταχίνι µε το νερό. Όταν ενωθούν, προσθέτουµε το αλεύρι, το µπέικιν και τη ζάχαρη και ζυµώνουµε καλά. (Η ζύµη πρέπει να είναι σφιχτή). Τυλίγουµε σε µεµβράνη και τοποθετούµε στην ψύξη για 30’. Χωρίζουµε τη ζύµη σε µέγεθος της αρεσκείας µας, βουτυρώνουµε τη φόρµα µας (ή φορµάκια), αλείφουµε µε λίγο ταχίνι, βάζουµε τη γέµιση και σκεπάζουµε µε ένα άλλο κοµµάτι ζύµης. Στη συνέχεια, τρυπάµε µε πιρούνι και ψήνουµε στους 1800C για 40’ όταν είναι µικρά, ή για 1 ώρα όταν είναι σε φόρµα διαµέτρου 32 εκ. Όταν κρυώσει λίγο, πασπαλίζουµε µε αρκετή άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.

Προτείνετε στους πελάτες σας, να τα δοκιµάσουν απολαµβάνοντας παράλληλα ένα αρωµατικό τσάι του βουνού για να αναδειχθούν οι γεύσεις τους!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged