Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Ρολάκια με μαύρο λάχανο (Νηστίσιμη Συνταγή)

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύµη:

  • 350 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 20 γρ. Μπέικιν
  • 240 γρ. Βούτυρο (παγωµένο σε κύβους)
  • 3 γρ. Αλάτι
  • 3 γρ. Ζάχαρη
  • 80-100 ml. Νερό (παγωµένο)

Για την γέµιση:

  • Φύλλα από µαύρο λάχανο
  • Κρεµµύδι ξερό
  • Κρεµµύδάκια φρέσκα
  • Ντοµατίνια (σε κοµµατάκια)
  • Άνιθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουµε πρώτα τα φύλλα που είναι αρκετά σκουρόχρωµα και τα πλένουµε καλά. Τα βάζουµε για λίγο σε βραστό νερό και τα στραγγίζουµε. Αφήνουµε να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι σοτάρουµε λίγο ξερό κρεµµύδι και φρέσκα κρεµµυδάκια µε ντοµατίνια κοµµένα, λίγο άνιθο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τα λάχανα κοµµένα. Όταν κρυώσει η γέµιση ανοίγουµε στον πάγκο το ζυµάρι σε πάχος µισού εκατοστού. Κόβουµε ορθογώνια κοµµάτια, βάζουµε κατά µήκος λίγη γέµιση, τυλίγουµε και πατάµε τις άκρες. Τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα και τρυπάµε µε πιρούνι. Ύστερα, ψεκάζουµε µε νερό και πασπαλίζουµε µε σουσάµι και ψήνουµε στους 2000C για 20-25’.

Ένα ποτήρι ροζέ αφρώδη οίνου είναι το καλύτερο «συµπλήρωµα» για τα αλµυρά ρολάκια. Συστήστε το σε όσους τα επιλέξουν για την Σαρακοστή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged