Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Κέικ αχλάδι µε σοκολάτα

Λίγο πριν αφήσουµε πίσω το φθινόπωρο για να υποδεχθούµε το χειµώνα, η συνεργάτης µας Ελένη Καµάρδα αξιοποιεί το αχλάδι και µας παρουσιάζει τέσσερις πρωτότυπες συνταγές για τους λάτρεις του δηµοφιλούς αυτού καρπού της ελληνικής φύσης.

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. Κουβερτούρα (τρίµµα)
  • 200 γρ. Μαργαρίνη
  • 200 γρ. Ζάχαρη
  • 4 Αβγά
  • 50 ml Γάλα
  • Λίγο χυµό λεµονιού
  • 350 γρ. Αλεύρι
  • 8 γρ. Μπέικιν
  • 16 γρ. Κακάο
  • 500 γρ. Αχλάδια σε κύβους (καλά στραγγισµένα)

Για το γλάσο:

  • 150 γρ. Λιωµένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουµε τη ζύµη του κέικ όπως τη γνωρίζουµε. Γεµίζουµε τη φόρµα µε τη µισή ζύµη, στη µέση ρίχνουµε τα αχλάδια και από επάνω ρίχνουµε την υπόλοιπη ζύµη. Ψήνουµε στους 1800C για 50’. Όταν ψηθεί το βγάζουµε από τη φόρµα για να κρυώσει. Ετοιµάζουµε το γλάσο κουβερτούρας, απλώνουµε πάνω στο κέικ και στολίζουµε µε λίγα κοµµατάκια αχλάδι.

Στο συγκεκριµένο κέικ, µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε αχλάδια κονσέρβας όταν βέβαια είναι εκτός εποχής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged