Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Με σχινόπρασο & άνιθο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. Αλεύρι Τ. 90%
  • 1 κ. Αλεύρι Τ. 55%
  • 80 γρ. Μαγιά
  • 100 γρ. Προζύµι
  • 1300 ml. Γάλα
  • 10 γρ. Ζάχαρη
  • 2 Ματσάκια σχινόπρασο ή
  • 5γρ. αποξηραµένο
  • 50 ml. Ηλιέλαιο
  • 10 γρ. Αλάτι
  • Ματσάκι άνιθο ψιλοκοµµένο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ζυµώνουµε όλα τα υλικά µαζί (εκτός του αλατιού που το προσθέτουµε 2 λεπτά πριν το τέλος του ζυµώµατος) σε χαµηλή ταχύτητα για 3 λεπτά και άλλα 3’ στη γρήγορη. Στη συνέχεια κόβουµε σε 80 ή 100 γρ, πλάθουµε µπαλάκια, τα βουτάµε σε αλεύρι και τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα. Βάζουµε στη στόφα για δεύτερη ξεκούραση και όταν είναι έτοιµα, κόβουµε µε ένα ψαλίδι αρτοποιίας τρείς φορές, φουρνίζουµε σε θερµοκρασία 200-220!C για 20-30 λεπτά.

    Τα εν λόγω ψωµάκια µπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή µε παραδοσιακά τυριά, ως προτεινόµενο συνοδευτικό.Αφήστε την επιλογή στον πελάτη σας!

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

    Εγγραφείτε στο newsletter μας:

    © 2024 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
    Created by: _Pinged