Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται ―
Μεσογειακά ψωµάκια
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 κ. Αλεύρι Τ. 55%
- 500 γρ. Αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
- 40 γρ. Βούτυρο
- 10 γρ. Ζάχαρη
- 40 γρ. Αλάτι
- 60 γρ. Μαγιά
- 1200 ml. Νερό
- 300 γρ. προζύµι
για τη γέµιση:
- Τοµατίνια αποξηραµένα στο φούρνο
- Φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλος)
- Σκόρδο σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουµε το ζυµάρι µας, το ξεκουράζουµε για 40΄µε πανί. Με αρκετό αλεύρι στον πάγκο το ανοίγουµε σε ένα ορθογώνιο σχήµα (40×70). Αλείφουµε το µισό ζυµάρι µε σάλτσα πέστο βασιλικού, προσθέτουµε τα ντοµατίνια και αρκετά φύλλα βασιλικού. Το σκεπάζουµε µε το άλλο µισό, κλείνουµε καλά-καλά γύρω-γύρω και έχουµε ένα γεµιστό ζυµάρι σε σχήµα φακέλου. Χαράζουµε σε µικρά ίσα τεµάχια µε τη µεταλλική σπάτουλα. Τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα έτσι ώστε να φαίνεται η γέµιση. Ξεκουράζουµε για 30’- 40’ και ψήνουµε στους 220RC για 20’.
Τα εν λόγω ψωµάκια µπορούν να καταναλωθούν σκέτα ή µε παραδοσιακά τυριά, ως προτεινόµενο συνοδευτικό.Αφήστε την επιλογή στον πελάτη σας!
Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!
Σχετικές αναρτήσεις ―
Ακολουθήστε μας:
Εγγραφείτε στο newsletter μας: