Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Πιτάκια µε πουρέ πατάτας (Νηστίσιμη Συνταγή)

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύµη:

  • 350 γρ. Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
  • 20 γρ. Μπέικιν
  • 240 γρ. Βούτυρο (παγωµένο σε κύβους)
  • 3 γρ. Αλάτι
  • 3 γρ. Ζάχαρη
  • 80-100 ml. Νερό (παγωµένο)

Για την γέµιση πουρέ πατάτας:

  • Πατάτες βρασµένες
  • Πιπεριές φλωρίνης (κύβοι)
  • Βασιλικό αποξηραµένο
  • Αλάτι , πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουµε και πολτοποιούµε ελαφρώς τις πατάτες. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουµε πιπεριές Φλωρίνης κοµµένες σε κύβους µε λίγο βασιλικό. Προσθέτουµε την πατάτα µε λίγο αλάτι και πιπέρι έτσι ώστε να γίνει ένας πολτός. Αφήνουµε να κρυώσει και έπειτα ανοίγουµε το ζυµάρι µας σε πάχος µισού εκατοστού. Με ένα τσέρκι στρόγγυλο πατάµε και κόβουµε τη ζύµη. Βάζουµε λίγη από τη γέµιση, διπλώνουµε και κλείνουµε. Στη συνέχεια, τοποθετούµε σε λαµαρίνα µε λαδόκολλα, τρυπάµε µε πιρούνι, ψεκάζουµε µε νερό, πασπαλίζουµε µε ακατέργαστο σουσάµι και ψήνουµε στους 2000C για 15-20’.

Πρόκειται για ένα αλµυρό έδεσµα, το οποίο µπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας να το συνοδεύσουν σπίτι τους µε κόκκινο παραδοσιακό κρασί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

© 2019 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
Created by: _Pinged