Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται   ―

Σφολιάτα με αχλάδια (Νηστίσιμη Συνταγή)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Σφολιάτα
  • 1 κιλό Αχλάδια
  • 50 γρ. Φουντούκια
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 50 γρ. Κρέµα γάλακτος ή σαντιγί
  • 1 Λεµόνι (τον χυµό του)
  • 1 Ασπράδι (αβγό)
  • 1 Κρόκο (αβγό)
  • 50 γρ. Μαρµελάδα (βερίκοκο)
  • Φιλέ Αµύγδαλο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανοίγουµε τη σφολιάτα σε διάσταση 35×30, τοποθετούµε σε βουτυρωµένο ταψί έτσι ώστε να περισσεύουν στα τοιχώµατα και τρυπάµε µε ένα πιρούνι. Ανακατεύουµε το τρίµµα φουντουκιού, την κρέµα γάλακτος και τον κρόκο αβγού για να γίνει µια µάζα. Απλώνουµε στο ταψί µε τη σφολιάτα. Αλείφουµε τα γύρω-γύρω µε το ασπράδι και τυλίγουµε (στρίβουµε) προς τα µέσα. Προηγουµένως έχουµε καθαρίσει και έχουµε κόψει σε φέτες τα αχλάδια και τα έχουµε ανακατέψει µε το λεµόνι. Απλώνουµε σε σχέδιο τα αχλάδια, πασπαλίζουµε από επάνω τη ζάχαρη και το φιλέ αµυγδάλου. Ψήνουµε στους 1800C για 20-30’. Ενώ είναι ζεστό ακόµα, αλείφουµε µε το πινέλο τη µαρµελάδα βερίκοκο.

    Εάν θέλετε, µπορείτε να φτιάξετε ατοµικά γλυκά και να τα πασπαλίσετε µε λίγο τρίµµα φουντουκιού, για ακόµα µεγαλύτερη νοστιµιά!

    Διαβάστε περισσότερα άρθρα, συνταγές & συμβουλές, στη σελίδα μας Εδώ ζυμώνεται εδώ ψήνεται!

    Εγγραφείτε στο newsletter μας:

    © 2024 Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος
    Created by: _Pinged